30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Eğitimcilerden İsrail'e renkli protesto

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan yüzlerce eğitimci, Filistin'e yapılan saldırıları protesto etmek için konsolosluğa tebeşir fırlattı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto gösterileri yeni yılın ilk gününde de devam etti.

Sabah saatlerinde Beşiktaş, Levent'te bulunan İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu'na gelen yaklaşık 500 kişilik grup, İsrail büyükelçisinin Türkiye'den gönderilmesini istedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) tarafından düzenlenen protesto gösterisinde, kırmızı renge boyanmış kanlı bebekler ve okul çantası ve okul üniforması konsolosluk önüne konuldu. Demir parmaklıklara asılan beyaz bir beze ise öğretmenler tarafından, "Kanlı Cumartesi katili İsrail" yazıldı. Eylemin sonunda yüzlerce öğretmen, yanlarında getirdiği tebeşirleri konsolosluğun bulunduğu plazaya doğru sloganlar eşliğinde fırlattı. Bir vatandaş da, yüksek seste dua etti.

Türkiye'nin İsrail'deki büyükelçiliğini kapatmasını ve İsrail büyükelçisinin de Türkiye'den gitmesini isteyen Eğitim Bir Sen 6. No'lu Şube Başkanı İdris Şekerci, "Dünya, tarihin gördüğü en vahşi soykırımlardan birine sahne oluyor. Terör devleti İsrail, hain yüzünü Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıda bir kez daha göstermiştir. Gazze'de yağdırdığı bombalarla çoluk çocuk onlarca masum insanı katleden İsrail, tüm insanların nefretini kazanmıştır. Bizler, eğitimciler olarak İsrail'in bu hain saldırılarını ve Filistin halkının haklı davasını öğrencilerimize anlatacağız" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren gösteri, öğretmenlerin sloganları eşliğinde olaysız bir şekilde dağılmasıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 15:14:38
Güncelleme :1 Ocak 2009 Perşembe 15:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?