6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

’Eğitime Destek Kampanyası’ bu yıl da devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim döneminde İstanbul’daki ilköğretim okulları ve liselerde okuyan 67 bin öğrenciye, "Eğitime Destek Kampanyası" kapsamında ’Eğitim Seti’ dağıtımına başladı.

Kampanyanın tanıtımı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın da katılımıyla Küçükçekmece Gazeteciler Cemiyeti İlköğretim Okulu ile Mustafa Pars İlköğretim Okulu ’nda bir tören düzenlendi.

Törende Başkan Topbaş’ın Eşi Özleyiş Topbaş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Tanır ile öğrenciler ve veliler de yer aldı.

Başkan Kadir Topbaş, Küçükçekmece Gazeteciler Cemiyeti İlköğretim Okulu’ndaki programda yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul’daki eğitime çok önemli destekler verdiklerini hatırlatarak, ""Gücümüzün yettiği kadar eğitime destek veriyoruz, vereceğiz" dedi. Anadolu Lisesi bulunmayan ilçeye bir Anadolu Lisesi sözü de veren Topbaş, lisenin gelecek eğitim sezonuna yetiştirileceğini ifade etti.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Tanır da yaptıkları konuşmalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği desteği överek, Başkan Kadir Topbaş’a teşekkür ettiler.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, "Eğitime Destek Kampanyası" kapsamında ’Eğitim Seti’ dağıtımına daha sonra Küçükçekmece Mustafa Pars İlköğretim Okulu’nu da devam etti.

Öğrenci ve veliler tarafından, ’Okul istiyoruz’ yazılı dövizlerle karşılanan Başkan Topbaş, 1974 – 75 yıllarında Küçükçekmece Lisesi’nde Fen Bilgisi derslerine girdiğini belirterek, 1975 yılından bugüne gelindiğinde, ilçe nüfusunda büyük artışlar yaşandığını hatırlattı.



"İhtiyaçlarınızın farkındayım" diyen Topbaş, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a dönerek, "Sizden öyle bir arazi istiyorum ki, bu araziye spor salonundan her türlü ihtiyacına kadar karşılayabileceğimiz, İstanbul’a örnek bir Anadolu Lisesi kurabilelim" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Başkan Kadir Topbaş bir ilke daha imza atarak, bu yıl her iki okulda da eğitim setlerini basın mensuplarının önünde dağıtmadı. Setler ihtiyaç sahibi öğrenciler törenin ardından okul müdürleri tarafından dağıtıldı.

Büyükşehir’den 67 bin öğrenciye eğitim seti...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2001 yılında başlattığı "Eğitime Destek Kampanyası" çerçevesinde bu yıl da İstanbul’daki ilköğretim ve liselerde öğrenim gören 67.000 öğrenciye "Eğitim Seti" hediye ediliyor.

2001-2004 yılları arasında toplam 255.000 öğrenciye, içerisinde defterden-suluboyaya, kalemtraştan-silgiye, boya kalemlerinden-cetvele ve kalem kutusuna kadar 25 çeşit kırtasiye malzemesi bulunan Eğitim Setleri dağıtıldı. 2004-2005 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda da aynı şekilde 67.000 öğrenciye daha Eğitim Setleri dağıtılarak, bu rakam 322.000’e çıkarılacak.

Kampanya çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile koordineli olarak çalışılarak okullar belirlenmektedir. İhtiyaç sahibi okulların tesbiti, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilmekte ve Eğitim Setleri sahiplerini bulmaktadır.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 08:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?