4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ehliyet çetesi çökertildi

EHLİYET KURSU ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Kağıthane'de, ehliyet sınavındaki cevap anahtarlarını adaylara cep telefonu mesajıyla servis eden bir çete, polisin düzenlediği bir operasyon ile çökertildi. Şebekenin, adaylardan birinin cep telefonunu sınav sırasında yakalatmasıyla ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Profilo Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde dün düzenlenen motorlu taşıtlar sınavında kopya çekildiği ortaya çıktı. Lisenin 6. Salonu'nda 11. sıradan sınava giren Mevlüt Kalafat isimli bir şahsın cep telefonunu yakalayan sınav görevlisi, sabah saatlerinde meydana gelen olayı hemen polise bildirdi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla soruşturma açan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği, sınavda cep telefonu mesajıyla yakalanan Kalafat'ı göz altına aldı.

Kalafat'ın cep telefonunu incelemeye alan emniyet güçleri, zanlının polise verdiği ifadede, kendisine cevap anahtarını mesajla ileten şahsı tanımadığını söylediği öğrenildi. Emniyetteki ifadesinde, gittiği sürücü kursunun direksiyon hocasının kendisinden cep telefonu numarasını aldığını söyleyen Kalafat, 2 bin Türk Lirası karşılığında "Mahmut" isimli kurs hocanın kendisine "Seni bu sınavdan geçireceğim" dediğini ortaya attı.

Emniyet kayıtlarına geçen bilgilere göre, ilkokul 3'üncü sınıftan terk olduğu öğrenilen Mevlüt Kalafat'ın, bin 600 lirasını peşin verdiği, sınav sonrasında da 400 lira daha vereceğini ifade etti.

Soruşturmayı genişleten Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Kalafat'ın ifadeleri doğrultusunda çete üyelerine ulaşmayı başardı. Soruşturmayı derinleştiren polis, sürücü kursunun direksiyon hocası Mahmut Kincüce'yi cep telefonu mesajları ile yakalarken, 100 lira karşılığında sürücü adaylarına cep telefonu mesajıyla cevap anahtarlarını ileten Berat Sadi Bozok ile Özer Ceylan'ı da aynı soruşturma kapsamında gözaltına aldı. Mahmut Kincüce'nin üzerinde yapılan aramada 16 sürücü adayının cep telefonu listesinin çıktığı belirtildi.

Soruşturmanın boyutunu genişleterek sürdüren polis, organize suç olarak ortaya çıkarılan olayda, Mahmut Kincüce'nin çalıştığı sürücü kursuyla birlikte 3 sürücü kursunun daha inceleme altına alındığını kaydetti. Toplam 16 kişilik telefon listesinde telefonları bulunan adaylardan 5'i ifadeleri alınmak üzere araştırmaya getirildi.

Suça karışan sürücü adaylarının tamamının yakalanmasının ardından ifadeleri alındıktan sonra hukuki sürecin başlatılması için adliyeye sevk edilecek.

EHLİYET KURSU ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
EHLİYET KURSU ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2011 Pazar 10:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?