3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Ehliyetsiz sürücü dehşeti: 2 ölü

İstanbul Bakırköy'de ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobil bariyerlere çarptıktan sonra yola savrulurken bir servis minibüsüyle çarpıytı. Kazada otomobili kullanan ‘Vardar Turizm' şirketinin sahibi Gani Balkan'ın ehliyetsiz oldu Tolga Balkan ve adı henükız arkadaşı öldü. Kazada 5 kişi de yaralandı.

Kaza saat 22.00 sıralarında Bakırköy Osmaniye'deki, D-100 Karayolu üzerinde meydana geldi. Bakırköy’den Topkapı yönüne giden Tolga Balkan, yönetimindeki 34 CHJ 97 plakalı BMW marka otomobilin kontrolünü yitirerek bariyerlere çarptı. Aşırı hızla gittiği belirtilen otomobil kontrolden çıkınca sağ şeridindeki bariyerlere çarptı. Yolda makas atarak ilerlediği belirtilen otomobil, çarpmanın etkisiyle yeniden yola savrulunca aynı yönde giden 46 yaşındaki Hasan Acar'ın kullandığı ‘Özel Kültür Sürücü Kursu'na ait servis minibüsüyle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle minibüs yola devrilerek sürüklenmeye başladı. Minübüse çarpan otomobil yeniden savrularak bariyerlere çarptı. Emniyet kemerleri takılı olmayan sürücü Tolga Balkan ve kız arkadaşı otomobilin sağ camından fırlayarak yola savruldu. Otomobil sürücüsü Tolga Balkan olay yerinde ölürken kız arkadaşı kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurtarılamadı.

Kazada devrilen minibüste bulunan ve çeşitli yerlerinden yaralanan 5 kişi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazaya tanık olanlar, otomobilin çok hızlı olduğunu belirterek, “Makas atarak ilerliyordu. Daha sonra kontrolü kaybedip bariyer ve minibüse çarptı. İki genç de araçtan fırlayarak yola savruldu” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 09:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?