20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Ek ödenek protestosu

Ek ödemelerini alamayan belediye memurları yürüyüş hazırlığında. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin senede 4 defa olmak üzere verilmesi kararını aldığı 750 YTL ödeneği alamayan Büyükşehir Belediyesi memurları seslerini duyurmak için yürüyüş kararı aldı. İSKİ ve İETT memurlarının da yer alacağı çok sayıda memur, Başkan Topbaş’ın konuyu ele alması için eylem yapacak.

Konuyla ilgili Memur-Sen Konfederasyonu, Belediye ve Mahalli İdare Çalışanları Sendikası (Bem-Bir-Sen) İSKİ Şubesi de bir açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm projelerinin sevk ve idare mesuliyetinin memurlar üzerinde olduğu hatırlatılan açıklamada, “Memur maaşları yoksulluk sınırının da altında” denildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, maaşları çok düşük olan memurlara ek ödenek uygulaması başlattığı hatırlatılarak, uygulamanın Topbaş döneminde de devam edilmesi istendi.

Sendika, şu hatırlatmayı yaptı: “İBB Meclisi’nin sendikamızla sosyal denge sözleşmesinin imzalanmasına ve tüm memurlara yılda 4 defa olmak üzere 750’şer YTL verilmesine imkan veren 22 Kasım 2004 tarih ve 957 No’lu kararı, bir an evvel uygulanması gerektiği halde, maalesef henüz uygulanmamıştır.”
Mehmet Arifoğlu - Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 12:13:18
Güncelleme :30 Haziran 2005 Perşembe 14:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?