4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Eker, TİM'de ihracatçıları dinledi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ortak akıl toplantıları çerçevesinde ihracatçılarla bir araya geldi. 

Ağaç mamulleri ve orman ürünleri ihracatçılarından hububat, yağlı tohum ve mamulleri ihracatçılarına, su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatçılarından fındık ve mamulleri ihracatçılarına kadar sektörü ilgilendiren tüm ihracatçıları dinleyen Bakan Eker, talepleri ve çözüm önerilerini tek tek not aldı. Sorunlara birlikte çözüm bulacaklarını aktaran Eker, ihracatçıların da kendi içlerindeki çürükleri ayıklamalarını istedi. 

İhracatın basitleştirilmesiyle ilgili kanunu meclise taşıdıklarını aktaran Bakan Eker, hem zirai aletlerin hem de ilaçların ihracatında Tarım Bakanlığı'ndan izin alma şartını kaldırdıklarını ve bu uygulamanın 2009 Ocak ayında başlayacağını söyledi. 

Gıda denetiminin basitleştirilmesiyle ilgili pilot uygulamalarının da Ocak ayında başlayacağını ifade eden Eker, "75 ilacı yasaklayan AB'deki gibi biz de yasak getiriyoruz. Reçete uygulamasıyla güvenilir ihracat ortamı sağlıyoruz. Ürünlerinde bir sorunu çıkmayana bir belge vereceğiz ve ihracatını basitleştireceğiz. Bize düşen işler var, size düşen işler var. Rusya Federasyonu'na ihracattaki gibi sıkıntılar yaşamak istemiyorsak önce biz içimizdeki çürükleri ayıklayalım. 3-5 kişi kendi çıkarı için ihracatı baltalıyorsa hepimiz karşısında olalım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 17:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?