6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Ekonomistler Platformu-CIPE işbirliği

Ekonomistler Platformu Başkanı Tuna Bekleviç, uzun süredir CIPE ile temasta olduklarını ve önemli bir işbirliği içerisine gireceklerini söyledi. CIPE ile Anadolu’da ortak olarak bir haber ajansı kuracaklarını ve 7. Ekonomi Politikaları Zirvesi’ni 2005 ilkbaharında uluslararası ortaklarla düzenleyeceklerini belirtti.

7. Zirve konusu olarak yerel kalkınma konusunun seçildiğini hatırlatan Tuna Bekleviç, CIPE ile anlaşmanın Ekim ayı içerisinde imzalanacağını ifade etti.

Ekonomistler Platformu’nun yurtdışındaki tüm temaslarında entelektüel işbirliği arayışında kendi değerlerinden asla ödün vermeyeceğini belirten Bekleviç, tüm anlaşma ve işbirliği koşullarının üyelerle şeffaflık prensibi dahilinde açıklanacağının altını çizdi.


Ekonominin önündeki tüm sorunların IMF’e havale edilmesi anlayışının artık ülkemize ulusal anlamda bir yararı olmayacağı gerçeğinin artık ulusal sınırlarımızın dışında bile kabul edildiğini ifade eden Bekleviç, aranılan ekonomik mücadelenin kendi iç kaynaklarımıza dayanan bir yerel kalkınma anlayışında saklı olduğunu söyledi. Tuna Bekleviç, "Kalkınma, Türkiye’nin dünyaya dönük yeni ekonomik ataklarının toplumsal bir seferberlik olarak yeniden tanımlandığı ve yerel anlamda hayata geçirildiği bir harekete dönüşmelidir" dedi.

Diğer yandan Ekonomistler Platformu bu yıl, başta National Endowment for Democracy (NED) olmak üzere, Kanada’da Fraser Institute, ABD’de Aspen Institute, Heritage Foundation, CATO Institute, CIPE, Economic Strategic Institute, ABD Savunma Komisyonu gibi bir çok sivil toplum örgütü ve devlet kurumu ile ortak çalışma zemini oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. İngiltere’de de bir çok kurumun Ekonomistler Platformu ile ilgilendiğini ifade eden Bekleviç, Ekim ayı başında yapılacak ziyaretlerde İngiltere’de iş birliği kurulması potansiyeli olan sivil toplum örgütleri ile ilk görüşmeleri gerçekleştireceklerini belirtti. Avrupa Birliği’nden tarih alma süreci çerçevesinde üçüncü adresin Fransa olacağını ifade eden Bekleviç, 2005 yılında Ekonomistler Platformu’nu uluslararası anlamda önde gelen sivil toplum örgütlerinden birisi yapabilmek için mücadele edeceklerini ifade etti.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2004 Pazartesi 15:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?