2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

El bombalarına 2 tutuklama daha

Ümraniye'de ele geçirilen bombalar hakkında süren soruşturma kapsamında gözaltına alınan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ve beraberindeki Mahmut Öztürk, Nöbetçi 9. Ağrı Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sabah saatlerinde sevk edilen emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Tekin'in vurulduğu villanın sahibi olarak bilinen emekli astsubay başçavuş Mahmut Öztürk, yaklaşık 5 saat süren savcılıktaki sorgusunun ardından, "devletin gizli belgelerini ele geçirmek ve terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Tekin ve Öztürk, sevk edildiği Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Öte yandan, şüphelilerin savcılıktaki sorgusu ve mahkemesi boyunca Türk-Ortodoks Birliği Sözcüsü Sevgi Eronol ile Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz'in aralarında bulunduğu 15 kişilik grubun, destek olmak amacıyla adliye önünde beklediği görüldü. Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla ilgili tutuklanan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'in adliyeden çıkarıldığı sırada kısa süreli tartışma yaşandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği adliye çevresinde bir grup, Tekin'i destekleyen sloganlar attı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde 9. Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "devletin gizli belgelerini ele geçirmek ve terör örgütü üyeliği" suçlaması ile tutuklanan Muzaffer Tekin ve Mahmut Öztürk, cezaevine gönderildi.

Tekin ve Öztürk'ün cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıkarıldığı sırada, aralarında Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz ve Türk-Ortadoks Birliği Basın Sözcüsü Sevgi Eronor da bulunduğu bir grup, slogan atmaya başladı. Grubun oluşturduğu yoğunluk nedeniyle cadde trafiğe kapandı. Trafiği açmak isteyen polisle grup arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avukat Kemal Kerinçsiz, "Önce suçu yarattılar, sonra suçluyu buldular. Bunları birbirlerine adapte ettiler" diye konuştu. Karara tepki gösteren Tekin'in eşi ve kızı da, "O, hem muzaffer hem de tekindir" sloganı attı.

Grup, Muzaffer Tekin lehinde bir müddet slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 09:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?