4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

El Kaide terörü kayıplarına anma

5 yıl önce teröre hedef olan İngiltere Başkonsolosluğu kayıplar için bir anma düzenledi. Başkonsolos Jessica Hand, “Yaşananlar çok acı ve çok zor” dedi

İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda, 5 yıl önce El Kaide terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırılarda hayatlarını kaybedenler anısına bir tören düzenlendi.


Saldırıda hayatını kaybedenleri asla unutmayacaklarını belirten İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Jessica Hand, “Tekrar böyle bir saldırı olmamasını temenni ediyorum” dedi. Başkonsolosluk içinde dün basına kapalı gerçekleşen tören sonrası, dışarı çıkan Başkonsolos Hand, saldırının olduğu eski kapının bulunduğu yere çelenk bıraktı.

Çelengin üzerinde, “20 Kasım 2003’te yapılan terörist saldırı sonucu kaybettiğimiz bütün meslektaşlarımız, dostlarımız ve komşularımız anısına... Onların yasını bugün tutuyoruz ancak onlar bir gün değil her gün kalbimizdeler” yazısı bulunan bir kart yer aldı.


Saldırıda hayatını kaybeden Adem Tezel’in ablası Kıymet Lilan da Başkonsolosluk önüne geldi. Lilan, Tezel’in döner ustası olarak çalıştığı ve saldırıdan sonra kapatılan Başkonsolosluk karşısındaki lokantanın duvarlarına çiçek yapıştırdı.

‘Ekmek peşindeydi’
Lilan, “Üzgünüm. Bu olayların bir daha olmasını istemiyoruz. Terörü lanetliyoruz. Kardeşim ekmek peşindeydi, hayat derdindeydi. Hiçbir suçu yoktu. Biz bir günde hayatların nasıl sönebildiğini gördük” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 10:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?