3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Eldeki silah oyunu bozdu

"Sevgilim intihar etti" ihbarı üzerine eve gelen polis, başından vurulan kadının elindeki tabancanın duruşundan şüphelendi. İfade ve kamera görüntüleri olayın intihar olmadığını ortaya çıkarınca kadının sevgilisi cinayetten tutuklandı.

YEŞİLKÖY’de, salı günü Nurhan Altu (38), 155 Polis İmdat’ı arayarak birlikte yaşadığı sevgilisi Emine Gümüş’ün (35) evlerinde intihar ettiğini söyledi. Polis, olay yerine geldiğinde Altu’yu apartmanın giriş merdivenlerinde ağlarken buldu. 

Ekipler, genç kadını öldüren merminin kafasının üst kısmından girdiğini tespit etti. Tabanca da Emine Güneş’in göğsünün üzerindeki elinde düzgün şekilde duruyordu. Polise göre tabancanın duruşu, intihar sonrası oluşacak düşüş pozisyonuna uymuyordu. İncelemenin ardından polis, Altu’yu şüpheli olarak gözaltına aldı, sokağı gören güvenlik kamerası kayıtlarını da inceledi. Görüntülerde, evden mavi bir gömlekle koşarak çıkan Altu, 51 dakika sonra siyah bir tişörtle geri dönüyordu. Otopark işleten Altu, sorgusunda cinayeti itiraf etti.

Beni çok kıskanıyordu

Olayın kaza olduğunu öne süren Altu, "Beni kıskanıyordu. Başka bir kadınla olan ilişkimi öğrenmişti. Akşam tartıştık. Gece beraber olduk. Sabah yine tartıştık. Ruhsatlı silahımı aldı, bana doğrulttu. Silahı elinden almak isterken kazayla patladı" dedi. Altu, tabancayı sevgilisinin eline tutuşturup cinayete intihar süsü vermeye çalıştığı iddiasıyla tutuklandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 10:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?