30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Eleştirilen kıyafetin tasarımcısı konuştu

Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise'nin dansöz kostümünü andıran kırmızı kıyafetini tasarlayan Nilgün Karagözoğlu, eleştirileri doğal karşıladığını belirterek, "Kıyafet, Hadise'nin rahatlığı düşünülerek tasarlandı. Kırmızı, kendi isteği doğrultusunda, bizim de hemfikir olduğumuz bir renkti" dedi.

Konuyla ilgili İHA'nın sorularını yanıtlayan moda tasarımcısı Nilgün Karagözoğlu, kıyafetin tasarımı konusunda 1.5 ay önce çalışmalara başladıklarını söyledi. Karagözoğlu, "Başlangıçta Hadise'ye 20 tasarım sunuldu. Daha çok dansına, koreografisine uygun, rahat edebileceği 2 seçeneğe düşürüldü. Kırmızı, kendi isteği doğrultusunda, bizim de hemfikir olduğumuz bir renkti. Tabii ki eleştiriler var. Eleştiri olması çok normal. İyi kötü her işin ardından eleştiri olur. Ben bunu normal karşılıyorum. Bunların
olacağını da tahmin ediyordum ama bizim tasarımımızda müziğin oryantal tınılarını ortaya çıkarmamız gerekiyor. Ayrıca Hadise Hanım'ın da kendini rahat hissetmesi önemli. Eleştiri yapanların, onun yerine kendisini koyması gerekir" dedi.

Hadise'nin kıyafetinden çok memnun olduğuna dikkat çeken Karagözoğlu, kendileri açısından da herhangi bir sorun bulunmadığını, içlerinin rahat olduğunu söyledi. Karagözoğlu, "Ülkemizi temsil ettiğimiz için çok gururlu ve mutluyuz. Biz de bir şekilde taşın altına elimizi koymuş olduk" diye konuştu.

Hadise'nin bu kıyafeti tercih etmediği şeklindeki duyumların gerçeği yansıtmadığının altını çizen Karagözoğlu, "Biz en başından beri birlikte çalıştık. Hadise Hanım çok uyumlu bir insan. Kendisi de mutlu ayrıldı. Kesinlikle böyle bir durum yok. Böyle bir polemik olması yanlış. Zaten öyle bir şey olsaydı, bu kıyafeti giymezdi. Kırmızı olmasının özel sebebi, sahnede iyi durması ve manevi olarak kırmızı bizi mutlu ediyor, bayrağımızın rengi. Kıyafetten 3 tane üretildi.

Hem provalar, hem sahne, hem de yedeği var. Hadise'nin kilo aldığını düşünmüyorum. Ekran kadınlara her zaman kötülük yapar. Kadınlar ekranda her zaman 5 kilo fazla gözükür. Bu kıyafeti hazırladığım için çok gurur duyuyorum. Sonuçta bizim markamızı giyiyor. Bunun haklı gururunu yaşayacağız. Hadise'yi çok şanslı buluyorum. Bu kadar konuşulmasının en büyük sebebi; şarkısının başarılı olması, kendisinin de yıldız olması. En son 4 gün önce telefonla görüştüm. Provaları çok yoğun. Yorgun olduğunu söyledi. Hadise tek omuzlu kıyafetleri sevdiği için, bu kıyafeti de tek omuzlu yaptık" açıklamasında bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 14:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?