4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Elinde baltayla suçüstü yakalandı

Yaklaşan yılbaşı nedeniyle denetimlerini artıran Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kaçak çam ağacı kesen şahsı suçüstü yakaladı. Elindeki baltayla suçüstü yakalanan şahıs, ekiplerden kaçmaya çalıştı.

Yeni yıla sayılı günler kala, süslenerek kutlama programlarında baş köşeye konulan çam ağaçlarına yönelik kaçak kesimler de gündeme geldi.

Kaçak kesimlerin artmasıyla birlikte denetimlerini sıklaştıran Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, şehir genelindeki ormanlık alanlarda uygulama başlattı.

Gelen bir ihbar üzerine Ayazağa'daki ormanlık alanda denetim yapan ekipler, elindeki baltayla bir çam ağacını kesmeye çalışan şahsı fark etti. Ekipleri gören şahıs, kestiği ağacı bırakarak, elindeki baltayla kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından ekipler, şahsı kıskıvrak yakaladı.

Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, denetimlerin aralıksız süreceğini belirterek, kaçak kesim konusunda uyarılarda bulundu. Üzmez, "Ormanlar, insanların yaşam destek üniteleridir. Ormanlar bu kadar fedakarken, insanların tacizine uğramaktadır. Yaklaşan yılbaşı öncesi insanlar bir günlük zevk ve eğlence uğruna 15-20 yılda oluşmuş ağaçları keserek, eğlence bittikten sonra atmaktadırlar. Kurumumuz bu konuyla ilgili tedbirlerini almıştır. Ormanları bu insanlara karşı koruyoruz. Ekiplerimiz 7 gün, 24 saat boyunca teyakkuzda. İhbarları değerlendirip, yasal işlemleri yapıyoruz. Böyle bir suça yeltenecek insanlarımıza bunu önermiyoruz. Böyle bir işe girenler ağır bir para cezası ve en önemlisi hapisle cezalandırılacak. Para cezası, ağacın büyüklüğüne göre değişiyor. Orman suçlarında erteleme yok, bunu herkes bilsin" dedi.

Vatandaşlara, marketlerde satılan plastik yılbaşı ağaçlarını almaları konusunda öneride bulunan Üzmez, "Vatandaşlar plastik ağaç istemiyorlarsa, kurumumuz tarafından saksıda 1.5-2 metre boyunca yılbaşı ağaçlarımız satılmaktadır. Ücreti 20 YTL. Bu saksı içindeki ağacı alıp yılbaşında eğlencelerini yapar, daha sonra bu ağacı bahçesine dikerek hayırlı bir iş yapmış olurlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 11:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?