7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Emanetçilikle suçlanan AKP adayı Topbaş:Erdoğan’ın yanında olmak şereftir

AK Parti İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Kadir Topbaş, önceki akşam katıldığı MÜSİAD’da ilginç bir soruyla karşılaştı.

Üyelerden birinin ‘Emanetçi mi olacaksınız?’ sorusuna Topbaş, “Böyle bir Başbakan’ın yanında olmak bizim için şereftir.” karşılığını verdi.

AK Parti adayı Topbaş’ın ismi son günlerde sürekli ‘gölge başkan olacak’ iddialarıyla yan yana geliyor. CHP İstanbul adayı Sefa Sirmen, ZAMAN’a verdiği özel röportajda Kadir Topbaş’ın emanetçi olacağını öne sürmüştü. AK Parti İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “İstanbul’u beraber yöneteceğiz.” açıklaması için de “Öyleyse gelip kendisi aday olsaydı.” yorumunu yapmıştı.

DYP’li aday Ahmet Vefik Alp de önceki gün “Kadir Topbaş’a sormak istiyorum; İstanbul’u siz mi idare edeceksiniz? Sayın Başbakan hâlâ İstanbul’dan kopmadı. İstanbul gölge, emanet ve ithal bir başkan istemiyor.” demişti.

Önceki akşam MÜSİAD’ın Mecidiyeköy’deki genel merkezinde düzenlenen toplantıda aynı konu yeniden gündeme geldi. Topbaş’ın konuşmasının ardından bir üye, “Billboardlarda sizden çok Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları yer alıyor. Emanetçi başkan mı olacaksınız?” sorusunu yöneltti. AK Partili adayın bu soruya tepki göstermesi beklenirken hiç umulmadık bir cevap verdi. Topbaş, “Yönetimde merkezi hükümet, yerel yönetim ve sivil inisiyatif olarak ortak noktada buluşturmak önemli. Sayın Başbakan vizyon sahibi, parti lideri olmasının yanında dünyada kabul edilen bir lider. Böyle bir Başbakan’ın yanında olmak bizim için şereftir.” açıklamasını yaptı.

MÜSİAD üyelerinin sorularını cevaplandıran Topbaş, otopark mafyasına kesinlikle geçit vermeyeceğini belirterek, “İstanbul’u kesinlikle bunlardan kurtaracağız. Yıllarca belediyeler otopark harçları almışlar, ancak bunları otoparklar için kullanmamışlar. Araç başına yılda 100 milyon lira alsanız, hizmeti yapacak kaynak oluşur. Park alanları belirlendiğinde, pulu olanlar buralara park yapabilecek.” diye konuştu. Topbaş, “İstanbul’un 12 milyar dolarlık bütçesindeki kaynakları nasıl kullanacağının” sorulması üzerine, kentte geçmiş yıllarda çok yanlış yatırımlar yapıldığını savunarak, “Hilton Oteli, Swissotel, inönü Stadı ve Sabiha Gökçen Havaalanı’nın yeri yanlış. Sultançiftliği–Edirnekapı arasında raylı sistem alttan götürülmeli, ama üstten yapılıyor. Öncelikli ve ihtiyaca göre doğru yatırımlar yapılmalı.” görüşlerini savundu.

zaman
Yayın Tarihi : 13 Mart 2004 Cumartesi 15:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?