30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Emekli albay ölü bulundu

Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Heyetleri Kurulu eski Başkanı Emekli Albay Belgütay Varımlı ölü bulundu.

Varımlı, İlhami Erdil'in rütbelerinin sökülerek er rütbesine indirilmesine neden olan kişi olarak tanınıyordu. Ergenekon davasına giren emekli Orgeneral Özden Örnek'e ait günlüklerde adı geçen Varımlı'nın 10. kattaki dairesinden atlayarak intihar ettiği iddia ediliyor.

Göztepe'de bulunan 17 katlı binanın sakinleri sabah saat 06.00 sularında polisi arayarak '10. kattan birisi atladı' ihbarını yaptı. Polis ekipleri olay yerine geldiklerinde Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Heyetleri Kurulu Eski Başkanı emekli Albay Belgütay Varımlı'nın cesedi ile karşılaştı.

Ergenekon davasına giren emekli orgeneral Özden Örnek'e ait günlüklerde adı geçen Varımlı, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil ile eşi ve kızının yargılandığı davada da ifade vermişti. Varımlı, bu davada verdiği ifadede Alaattin Çakıcı'nın kendisini arayarak ölümle tehdit ettiğini açıklamıştı. Varımlı, bir süre önce de 11 adamı ile çete kurmaktan gözaltına alınmıştı. Varımlı ve adamlarının kendilerini 'derin devlet' olarak tanınıp bazı iş adamlarını tehdit ettikleri ileri sürülmüştü.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 10:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?