6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Emekli öğretmenin çöp evi!

İstanbul Pendik Çınardere Mahallesi'nde bir emekli öğretmen ve kardeşinin yaşadığı evden 15 ton çöp çıktı. Evden gelen kötü kokulardan rahatsız olan mahalle sakinlerinin, haber vermesiyle ortaya çıkan çöp ev, çevrede şaşkınlık yarattı.

Erenler Caddesi, Çınar Sokak 27 numaradaki iki katlı evden havaların ısınmasıyla birlikte kötü kokular gelmeye başladı. Kokudan rahatsız olan mahalle sakinleri durumu polis ve belediye görevlilerine haber verdi. Pendik Belediyesine bağlı zabıta ekipleri yanlarına polisi de alarak bugün belirtilen adrese geldi. Ekipler iki katlı binanın ağzına kadar çöple olduğunu gördüler. Keskin kötü koku altında çalışmalarını güçlükle sürdüren ekipler, tavana kadar çöple dolu odalardaki çöpleri, ağızlarına maske takarak dışarı çıkardı.

Yaklaşık 15 ton çöp biriktirdikleri tespit edilen emekli öğretmen Mehmet Özbulutlu ve kardeşi Tazer Özbulutlu'nun evde olmadığı, iki kardeşin sabahın erken saatlerinde evden çıktıkları, gece geç saatlerde geri geldikleri öğrenildi. Mahalle sakinlerinden Mehmet Uzun, “Bildiğimiz kadarıyla emekli öğretmen oturuyor. Havaların ısınmasıyla kötü kokular gelmeye başladı. Biz de yetkililere haber verdik. Evin içinin çöplerle dolu olduğunu gördük” diye konuştu. Çöp evin hemen yanındaki binada oturan bir kadın ve iki küçük çocuğu da gelen kötü kokulardan çok rahatsız olduklarını ve taşınmayı düşündüklerini söyledi. Evden çıkarılan 3 kamyon çöp belediye ekipleri tarafından çöplüğe dökülmek üzere götürüldü.

...
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 14:06:58
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 14:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?