30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Emekli polisin katili şok etti

Şişli'de döviz bürosunda kuryelik yapan emekli başkomiserin öldürülüp, yanında bulunan şirkete ait 1 milyon TL'nin gasp edilmesi olayına ilişkin biri polis memuru 13 kişi yakalandı.

Biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirilmek istenen başkomiserin direnmesi üzerine çete üyesi polis memuru tarafından vurulduğu belirtildi. Soygun planını ise Kağıthane'de 2001'de ölen bir başkomiserin eşi ve oğlunun yaptığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Şişli'deki bir döviz bürosunda para transferinde görevli kurye olarak çalışan emekli başkomiser Dursun Körkoca'nın 24 Eylül'de Bomonti Kazım Orbay Caddesi'nde silahlı saldırı sonucu öldürülüp, çantada bulunan 1 milyon TL gasp edildi. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Sürdürülen soruşturma kapsamında, Körkoca'nın bulunduğu otomobilin şoförlüğünü yapan Tolga Y.'nin (34) ifadesine başvuruldu.

İfadesi şüpheli bulunan zanlı serbest bırakılarak takibe alındı. Bir süre sonra işten ayrılan Tolga Y., Eskişehir'e kaçtı. Takibi sürdüren emniyet güçlerinin, Eskişehir polisi ile ortaklaşa sürdürdükleri çalışma kapsamında Tolga Y. yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlının ifadesinden yola çıkan polis, Şişli ve Kağıthane'de 16 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda soygunu oğlu Tuncay D. ile planladıkları iddia edilen Havva D. ile Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde 3 yıllık polis memuru
olduğu öğrenilen Halil İbrahim C.'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi yakalandı. Soygun planını yapan Tuncay D. ise kayıplara karıştı.

Yakalanan zanlıların çaldıkları 1 milyon TL'yi kendi aralarında paylaştıkları belirtildi. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise bu paranın 650 bin TL'si ele geçirildi. Kağıthane'deki evinde yakalanan Havva D.'nin ise çamaşır makinesinin vidalarını sökerek paraları buraya sakladığı tespit edildi.

TETİĞİ POLİS MEMURU ÇEKTİ

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamada ise soygun planını, Kağıthane'de 2001'de ölen emekli bir başkomiserin eşi olan ve yedek parça dükkanı bulunan Havva D. ile firarda olan oğlu Tuncay D.'nin yaptığı tespit edildi. İddiaya göre yapılan plan şöyle işlendi; Dursun Körkoca'yı para transferi için başka bir yere götüren şebeke üyesi Tolga Y., bilerek tek şeritli bir yolu seçti. Bu sırada önlerinde seyreden polis memuru Halil İbrahim C. ile Tuncay D., araçları bozulduğu gerekçesiyle yolda durdu.

Dursun Körkoca'nın içinde bulunduğu aracın arkasına Faruk D. ve Serdar C. adlı şebeke üyeleri motosikletle yanaştı. Körkoca araçtan inerek sivil kıyafetli polis memuruna neden gitmediklerini sordu. Halil İbrahim C. ise araçlarının bozulduğu yalanını uydurdu. Bu sırada şoför Tuncay D. emekli başkomiserin yanına yaklaşarak yüzüne biber gazı sıktı. Biber gazı ile etkisiz hale getirilmek istenen Dursun Körkoca'nın direnmeye devam edince polis memuru Halil İbrahim C., silahını ateşleyerek emekli başkomiseri göğüs kafesinden vurdu. Zanlılar daha sonra çantada bulunan 1 milyon TL'yi alarak kaçtı.

Zanlıların cinayette kullanılan silahı ise denize attıkları iddia edildi. Sorguları tamamlanan zanlılardan 3'ü serbest kalırken, aralarında Halil İbrahim C. ve Havva D'nin de bulunduğu 10 kişi, Şişli Adliyesi'ne gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 14:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?