30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Emekli-Sen açlık grevinde

DİSK'e bağlı Emekli-Sen İstanbul Şubeleri üyeleri, "İnsanca Yaşayacak Bir Maaş ve Sendika Yasamı İstiyorum" kampanyası çerçevesinde iki günlük açlık grevi eylemine başladı.

Taksim Gezi Parkı'nda toplanan Emekli-Sen üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, çeşitli sloganlar atarak eylem yaptı. Maaşlarında artış talep eden Emekli-Sen üyeleri adına yapılan basın açıklamasında, "Her insan gibi biz emeklilerin de doğuştan elde ettiğimiz barınma, beslenme, giyinme, dinlenme ve örgütlenme gibi ekonomik, demokratik, sosyal ve kültürel hakları vardır. Hiçbir koşulda devredilemez, ertelenemez ve vazgeçilemez olan bu doğal haklarımız teker teker elimizden alınmaya çalışılıyor.

En az 25 yıl hem çalışarak, hem de vergi ödeyerek ülkesine ve halkına karşı vatandaşlık görevini eksiksiz yerine getiren biz emekliler, bize reva görülen bu haksızlığı hak etmiyoruz. Yıllardır DİSK'e bağlı, Tüm-Emekliler Sendikası çatısı altında sürdürdüğümüz bu onurlu mücadelemizi bugün sendikamızın İstanbul şubeleri olarak insanca yaşayacak bir maaş istiyoruz ve "Sendikal Hakkıma Dokunma" adıyla başlattığımız kampanyamızı bugün sürdüreceğimiz açlık grevi ile yeni bir aşamaya taşıyoruz" denildi.

Basın açıklamasının ardından, Emekli-Sen üyesi 12 kişi 5 Mayıs Cuma günü saat 17.00'de son bulacak açlık grevine başladı. Sendika üyelerinin grev süresi bitene kadar Taksim Gezi Parkı'nda kurulan çadırda kalacakları belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 14:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?