2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Emniyet haberlere tepkili

İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Uğur Özdemir'in Mersin'de öldürülmesiyle ilgili olarak, olaydan 1 gün önce ifadesine başvurulan şüpheli Gülsen Ö.'nün evinde arama yapılmadığı bildirildi.
 
Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarının 12 Nisan 2007 tarihli yayınlarında 'Mersin Emniyet Müdürlüğü'nce kayıp olarak aranan avukat Uğur Özdemir'in cesedinin şüpheli Gülsen Ö.'nün evinde arama yapılmasına ve cesedin bu evde yatağın altında olmasına rağmen bulunamadığı, şüphelinin yakalanmadan 1 gün evvel gözaltına alınıp serbest bırakıldığı' yönünde haberler yer aldığı belirtilerek, bu ifadelerin gerçekleri yansıtmadığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Evrak, ilgili cumhuriyet savcısının yazılı talimatı ile 9 Nisan 2007 günü müdürlüğümüze gönderilmiş, yapılan ilk tahkikatta avukat Uğur Özdemir'in Mersin'de Gülsen Ö. isimli bayanla irtibatlı olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Kayıp şahısla ilgili olarak Gülsen Ö. temin edilip bilgisine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne davet edilmiş ve bilgi sahibi olarak ifadesi alındıktan sonra gönderilmiştir. 

O ana kadar bir cinayet olayından bahis olmadığı gibi, Gülsen Ö. isimli şahıs da gözetim altına alınmamıştır. Dolayısıyla şahsın evinde arama yapılmasına dair mahkemeden karar alınmadığı gibi, herhangi bir arama da yapılmamıştır. Kayıp olarak aranan avukat Uğur Özdemir'e ulaşmak maksadı ile Gülsen Ö. uzaktan takibe alınmış, her hareketi kontrol altında tutulmuştur. 

Yakalandığı gün şahıs siteden uzaklaşamadan Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerce yakalanmış, olay tüm yönleri ile aydınlatılarak şüpheliler G.Ö., O.A. ve D.T. haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte yarın yargı önüne çıkarılacaktır. 

Hal böyle iken, nereden kaynaklandığı ve maksadının ne olduğu anlaşılamayan gerçek dışı bir haber ile polisimizin görev ifa ederken yeteri kadar dikkatli olmadığı ve görevini savsakladığı şeklinde anlamlandırılabilecek ifadeler kurumumuzca üzüntü ile karşılanmıştır."
İha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 05:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?