2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Emniyet'e 350 yeni araç

İstanbul İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli vakıf ve derneklerin katkılarıyla alınan 350 polis aracı, bugün düzenlenen bir törenle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki kompleksinin bahçesinde düzenlenen tören, şehitler için saygı duruşu ve polis bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstanbul Valisi Muammer Güler, törende yaptığı konuşmada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün son yıllarda büyük atılımlar yaptığını, bunlardan birisi olan ''MOBESE'' projesinin yurt çapında örnek teşkil ettiğini vurguladı. Güler, ''İstanbul Emniyeti araç yönünden de gelişiyor. Bugün burada hizmete sokacağımız 350 yeni aracın hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. 

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, halkın huzur ve güvenini sağlamak için canlarını feda eden kahraman polislerin geride kalan eş ve çocuklarının acılarını biraz dindirmek için 3 şehit ailesine ev verildiğini hatırlatarak, "Bunun yanında 350 yeni araç, İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz'ün hizmetine dahil edilecek. Can ve mal güvenliğinin temini, kamu esenliğinin sağlanması, devletin temel görevleri arasındadır. İstanbul'da da bu anlamda çok önemli bir işlev yürütülmektedir. İstanbul'daki temel kamu hizmetlerinin başında, güvenliğin sağlanması gelmektedir. Bunun da donanımlı, devletin ilkelerine bağlı, insan hak ve hürriyetlerine saygılı şekilde yapılması gerekir. İstanbullu vatandaşların her an hizmetinde olmak için için güçlü bir donanıma sahip olmamız gerekiyor. Ayrıca araç bakımından da İstanbul Emniyeti'nin çok daha güçlü hale getirilmesi gerekiyordu. Önümüzdeki günlerde 4 binin üzerinde aracı emniyet teşkilatına kazandıracağız" diye konuştu. 

Konuşmasında şehit ailelerine de seslenen Topbaş, "Bilsinler ki emniyet teşkilatı vefalı bir teşkilattır. Biz her zaman onların yanındayız. Şehitlerin geride bıraktıkları, bizim en büyük emanetlerimizdir. Kolluk güçlerimiz, emniyet teşkilatımız, askerlerimiz ülkemizin huzur ve barış içinde yaşaması için gerektiği zaman canlarını, kanlarını verebilmektedir. Bunun karşılığında, bu kentte yaşayanların o insanlara ve ardından kalanlara karşı bir vefa borcu her zaman olacaktır ve olmuştur. Burada şehit ailelerinin huzur, barış ve güven içinde yaşamalarını ve kendilerinin sahipsiz olmadıklarını anlamaları için bir yardım eli uzatmak bu bakımdan önemlidir" ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşan Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da, çeşitli markalarda 350 yeni aracın emniyet teşkilatına kazandırıldığını dile getirerek, 2006 yılı içerisinde İl Özel İdaresi tarafından 32 binek oto, 332 motosiklet, 27 scooter tipi motosiklet, 20 midibüs olmak üzere 411 aracın siparişinin verildiğini ve bunların işlemlerinin devam ettiğini bildirdi. Cerrah, ''2004 yılında 636, 2005 yılında 456, 2006 yılında 350 ve işlemleri devam eden 411 araçla birlikte, son 3 yıl içerisinde bin 853 hizmet aracı teşkilatımıza kazandırılmıştır'' dedi. 

Törende şehit polisler Mehmet Aksoylu, Mehmet Aydın ve Ahmet Yıldırım'ın ailelerine tapuları Vali Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Celalettin Cerrah tarafından sunuldu. Eski bakanlardan Necdet Menzir'in de katıldığı törende, hayırsever işadamlarına plaket verildi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 21:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?