6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Emniyetin karşısındaki han soyuldu

EMNİYETİN KARŞISINDAKİ HAN SOYULDU

Gaziosmanpaşa'da İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısında bulunan bir iş merkezine giren hırsızlar, 15 işyerini soydu. Hırsızlar matkapla açtıkları kasalarda bulunan toplam 10 bin TL ile 3 diz üstü bilgisayar ve çeşitli büro malzemelerini çaldı.

Edinilen bilgilere göre olay, Merkez Mahallesi Çukurçeşme Caddesi üzerindeki Ömür İşhanı'nda meydana geldi. Sabah işyerlerine gelen esnaflar, hırsızlık şoku yaşadı. İş merkezi kapsında bulunan asma kilidi keserek içeri girdikleri belirlenen hırsızların, 15 işyerinde bulunan kasaları matkapla açtıkları belirlendi. Polisin ilk incelemesinde işyerlerinden 10 bin TL'ye yakın para ve 3 adet dizüstü bilgisayar çalındığı belirlendi. İş hanının hemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlık binalarının yanı başında bulunması ise dikkat çekti.

İş hanında işyeri bulunan Mahmut Aslancan, "Sabah geldim bütün dükkanlara girilmişti. Benden çok bir şey alınmamış. Yaklaşık burada 15-20 dükkana girilmiş. Ben de dükkanı yeni açmıştım. Açar açmaz böyle bir şey meydana geldi" dedi.

Hırsızların soyduğu bir başka işyerinin sahibi Gürol Oktay ise, "3 tane laptop çaldılar dükkanımdan. 93'den beri buradayım ve bu tür olaylar 5-6 kere oldu. Sabah geç kalmıştım. Çaycımız aradı. Ana kapıdan girilmiş" şeklinde konuştu.

İş hanını kendisinin açtığını belirten Cemal Çelik de, geldiğimde han kapısının açık olduğunu söyleyerek, "Normalde asma kilitle kitli oluyordu. Handa 40 dükkan var ve yaklaşık yarısı dolu. Hırsızlar da 15 işyerine girmişler. Dikkat çeken boş işyerlerine hiç girmemişler. Sanki dolu olduklarını biliyorlarmış. Daha önce de böyle hırsızlıklar olmuştu" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

EMNİYETİN KARŞISINDAKİ HAN SOYULDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 17:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?