4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Emre Akkoç bisiklet kazasında öldü

Türkiye’nin milli motosiklet yarışçılarından olan ve bu alanda birçok başarı kazanan 38 yaşındaki Emre Akkoç, önceki gün öğle saatlerinde antrenman amacıyla İstanbul Tuzla’daki evinden bisikletle sahil yoluna inmek için yola çıktı.

Bisikletiyle İçmeler’de D-100 karayolunun emniyet şeridinde seyrettiği sırada arkasından hızla gelen bir araç Akkoç’a çarptı. Hastaneye kaldırılan Akkoç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yurt dışında aldığı bilgisayar programcılığı eğitiminin ardından Türkiye’de yaşamaya devam Akkoç, 2006 yılında Bulgaristan’da düzenlenen Avrupa Motosiklet Pist Şampiyonası’nda kaza geçirmişti.

Vücudundaki kırıklar nedeniyle iki yıldır yarışlara ara veren Akkoç, yeniden piste dönmek için bisikletle çalışmalara başlamıştı. Akkoç, geçtiğimiz mayıs ayında pistte antrenman yaparken geçirdiği kazada ölen Sinan Sofuoğlu’nun da en iyi arkadaşlarından biriydi. Akkoç, Sofuoğlu’nun cenazesine katıldıktan sonra arkadaşlarına, "Pistteki en büyük rakibimi kaybettim" demişti.

Lakabı Gülenyüz’dü

Arkadaşlarının güler yüzlü ve sempatik olması nedeniyle "gülenyüz" lakabını taktığı, kendisi de internette bu lakabı kullanan Akkoç’un cenazesi, dün ailesinin yaşadığı Ankara’ya getirildi. Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze töreni sırasında anne Nurten, baba Mehmet Akkoç’un ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Ailenin tek çocuğu olan Emre Akkoç’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan anne ve babası, taziyeleri kabul etti. Akkoç’u, pist arkadaşları ve yakınları son yolculuğuna uğurladı. Milli sporcu kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Emniyet şeridine rağmen

Antrenman yapmak için İstanbul Tuzla’daki evinden bisikletle sahil yoluna çıkan Emre Akkoç, emniyet şeridinde seyretmeye başladı. Bu sırada arkadan hızla gelen bir araç Akkoç’a çarptı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 09:53:00
Güncelleme :11 Haziran 2008 Çarşamba 10:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?