30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

En acı tesadüf

TOKAT'TAKİ HAİN PUSUDA YARALANAN ASKERLER MİNİBÜSLE HASTANEYE YETİŞTİRİLDİ

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan hain pusuda yaralanan 3 askerin, saldırının hemen ardından tesadüfen bölgeden geçen Şişli Belediyesi'nde görevli 2 şoför tarafından hastaneye yetiştirildiği ortaya çıktı. Gördükleri manzara karşısında büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Aziz Ayna, "Ağır yaralı bir asker, '155'i arar mısın' diye ricada bulundu" dedi.

Saldırının gerçekleştirildiği gün İstanbul'dan Reşadiye'ye bağlı Sazlıköy'e cenaze götüren Şişli Belediyesi cenaze hizmetlerinde görevli Şerafettin Contay ve Aziz Ayna, cenazeyi teslim ettikten sonra yolcularla beraber İstanbul'a doğru yola çıktı. Midibüs, 7 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırıdan kısa bir süre sonra tesadüfen olay yerinden geçti. Gördükleri manzara karşısında dehşete kapılan Şerafettin Contay ve Aziz Ayna, midibüsteki diğer yolcularla birlikte askeri aracın yanına koştu. Yedek şoför Aziz Ayna, yolda yoğun sis olduğunu belirterek, "Tam virajı dönerken pusuya düşürülmüş olan askeri aracı gördük. Araçtan dumanlar çıkıyordu. Hemen otobüsten indik. Durumu anlamaya çalıştık. Bir uzman çavuş, kanlar içinde şoför koltuğuna doğru uzanmıştı. Şoför yerde, bir asker arkada, bir asker arabanın altında, üç tane de sivil asker vardı. Onlar da yere savrulmuştu. Diğer bir kişi, yolda kanlar içindeydi. Ağır yaralı sivil askerlerden bir tanesi, elinde telefonla yardım istemeye çalışıyordu.

Bana, ağır yaralı haldeyken '155'i arar mısın' diye ricada bulundu" dedi. Saldırı sırasında bir askerin, yol kenarındaki su kanalına sığındığını ifade eden Ayna, "Bu askerin yanına gittim. 'Arkadaşlarım öldü' diye bağırıyordu. Şok halindeydi. Yüzüne su atmaya çalıştım, kendine gelemedi. Daha sonra karakoldan askerler geldi. Biz bu sırada midibüsü tahliye ettik. Hemen askerlerle 4 yaralıyı bizim araca taşıdık. Ambulanstan da hızlı gittik. Buna herkes emin olsun. Yerler sisten dolayı kaygan olduğu halde hızla hastaneye gittik" diye konuştu.

Olaydan çok etkilendiklerinin altını çizen Aziz Ayna, "Şunu söylemeliyim ki, o nokta çok dağlık ve tamamen sis altındaydı. Eğer biz oradan geçmemiş olsaydık durum daha da vahim olabilirdi? Arazi maalesef bu tür bir pusuya çok uygun. Makiler var. Makinin arkasına saklandığınızda sizi kimse fark etmez. Çok önceden planlanmış bir saldırı olduğunu düşünüyorum. Saldırı suikast silahlarıyla gerçekleştirilmiş. Telsizler de bozulmuş. Telefonlar çekmiyor. İki gecedir uyuyamıyorum. Bu olayı hiçbir zaman unutmayacağım" açıklamasında bulundu.

Şoför Şerafettin Contay da, olaydan çok etkilendiğini belirterek, "Yaralıları alarak hızla hastaneye doğru hareket ettik. O an hiçbir şey düşünemiyorsunuz. Bir asker yaralıları götürürken bizimle geldi, diğer askerler de saldırıyı gerçekleştirenlerin peşine düştü" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 15:41:00
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 09:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?