30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'En Atatürkçü parti biziz'

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Belediye Başkanı Ben Olsaydım Ne Yapardım" konulu toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Bağış, "En Atatürkçü parti biziz. Muhalefet Atatürk'ün üzerinden geçiniyor" dedi.

AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı'nın ev sahipliğinde Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda AK Parti'nin Şişli Belediye Başkan adayı Emin Haberdar da hazır bulundu. Şişli Belediyesi'nin büyük bir sıkıntı içerisinde olduğunu anlatan Haberdar, bu sıkıntının ancak Ak Partili belediyeyle çözüleceğini iddia etti. Yapılan anketlerde Şişli'de yüzde 2 farkla birinci parti olduklarını ifade eden Haberdar, "İnşallah Şişli'yi alacağız" şeklinde konuştu.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise Şişli'nin arka sokaklarının çöp yığınlarıyla dolu olduğunu ve insanların gaz maskeleriyle dolaştığını öne sürdü. Şişli Belediyesi'nin büyük sorunları olduğuna değinen Bağış, "Şişli Belediyesi'nden pis kokular geliyor. Şişli Belediyesi'ni sıçrama tahtası yapanlara izin vermemeliyiz. Belediyenin sıkıntılarından kurtulmasının tek yolu vardır oda Emin Haberdar'dır. Emin Haberdar Sayın Başbakanımız tarafından aday gösterilmiştir. Şişli'nin araka taraflarını gezdiğimizde 1994 öncesindeki İstanbul'u hatırlıyoruz. Çöp yığınları oluştuğu insanların gaz maskesi taktığı bir belediye görmek istemiyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında küresel krize de değinen Bağış, "Bazıları felaket tellallığı yapıyor. Felaket telalığı yapanlar yaşanan küresel krizde iktidar olsaydı Türkiye'nin durumu çok kötü olurdu. Fakat Türkiye AK Partili kadro sayesinde iyi yönetmiştir. ABD Dış İşleri Bakanı Hillary Clinton bile Türkiye'nin bu krizi Amerika'dan daha iyi yönettiğini söyledi. Ancak muhalefet bunu görmek istemiyor. Selanik'teki Atatürk'ün evine gittiğimizde orda başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk'ün evindeki deftere imza attığını gördük. Oradaki büyük elçiye başka hangi başbakanlarımız bu defteri imzaladı diye sorduğumda başka bir başbakan'ın u eve gitmediğimi öğrendim. Bu eve giden ilk ve tek Başbakan sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Diğer muhalefet partileri ancak Atatrük'ün üzerinden geçinirler. En Atatürk'çü parti biziz.Çünkü Atatürk'ün dediği gibi Türkiye'yi çağdaş medeniyetler seviyesini getirdik" dedi.

Şişli'nin Bakanı olduğunu söyleyen Bağış, "Şimdi Şişli'nin bana bir borcu var. Bu borçta Emin Haberdar'ın belediye başkan seçilmesiyle ödenir" şeklinde konuştu.
Toplantının ardından Bağış ve Haberdar Profilo Alışveriş Merkezi'nde vatandaşları selamladı. Bakan Bağış, Haberdar için vatandaşlardan destek istedi. Bağış ve Haberdar daha sonra Ayazağa'da düzenlenen Giresunlular Gecesi'ne katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 12:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?