30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

En azılı hacker çetesi

Elde ettikleri kredi kart bilgileri ile 8 milyon TL dolandırıcılık yapan ve Türkiye'nin en tehlikeli 5 hackeri arasında gösterilen 10 kişilik şebeke çökertildi.

Hacker şebekenin 24 yaşındaki lideri Mustafa A.'nın elde ettiği parayla İzmir'de "Havan Bar" adlı bir de disko işlettiği ortaya çıktı. Kendi diskosunda genç kızlarla alem yaparken görüntülenen Mustafa A. ile birlikte 10 kişi bugün adliyeye sevk edildi.

İstanbul Bilişim Suçlar ve Sistemler Şube Müdürlüğü ekipleri, ATM ve BTM cihazlarına yerleştirdikleri kopyalama cihazları ile yerli yabancı bankalara ait kredi kart bilgilerini elde eden bir şebekeyi 7 ay boyunca yakın takibe aldı. Birçoğunu hackerlerin oluşturduğu şebeke elemanlarının yakalanması için harekete geçen ekipler, Antalya, Ankara, Aydın, Balıkesir, İzmir ve Mersin ile İstanbul Beşiktaş, Pendik, Şişli ile Üsküdar'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonlarda Türkiye'nin en tehlikeli hackerlerinden biri olarak gösterilen Mustafa A. ile yine hacker olan Fatih Ş., Hakan Y., Hüseyin D. ile Türk asıllı İsrail vatandaşı Samuel Dılan gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 126 adet manyetik şeritli kart, 23 adet DVD/CD, 20 adet sahte kimlik ve sürücü belgesi, 19 adet GSM hattı, 17 adet ATM/BTM kart giriş haznesi, 11 adet cep telefonu, 11 adet bilgisayar, 7 adet flash bellek, 5 adet harddisk, 3 adet MSR-206 (Kart kopyalama cihazı), 1 adet kamera, 42,3 gram Hint keneviri tohumu ile 6 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Şebekenin e-devlet siteleri üzerinden birçok vatandaşın kimlik bilgilerine ulaştığı ve diğer yöntemlerle birlikte binlerce kişinin özel bilgilerini depoladıkları ortaya çıktı. Yetkililer, hackerlerin şuana kadar 200 bin kişinin kimlik bilgilerini elde ettiklerini belirtirken, 228 vatandaşın dolandırıldığından haberdar olması ile birlikte kendilerine başvurduklarını kaydetti. Polisin "Fishing" yöntemi olarak lanse ettiği yöntemle şebekenin 4 milyon TL vurgun yaptığı belirtildi. Bilgileri elde etmek için virüs programları yapan 24 yaşındaki Mustafa A.'nın hazırladığı yazılımların Türkiye'deki hiçbir virüs temizleyicisi tarafından engellenemeyecek şekilde programlandığı da kaydedildi.

Polise yakalanmamak için telefon ve internet üzerinde görüşmeyen hacker şebekesinin tüm görüşmelerini yüz yüze gerçekleştirdiği tespit edildi. Şebekenin lideri olduğu öne sürülen 24 yaşındaki Mustafa A.'nın suçtan temin ettiği paralarla İzmir'de "Havan Bar" adında bir disko işlettiği ortaya çıktı. Burada sevgilileri ile sarmaş dolaş eğlenirken görüntülenen genç hackerin benzer suçlardan daha önce de sabıka kaydının bulunduğu ve halen hakkında 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirtildi.  Emniyet Müdürlüğü'nde sorgu ve işlemleri tamamlanan 10 kişi, Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 15:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?