4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

En büyük Atatürk Fotoğrafları Sergisi

Türkiye'nin en büyük Atatürk Fotoğrafları Sergisi'nin açılışına katılan Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, "Mustafa" isimli filmi eleştirerek, "Filmin sonunu beğenmedim. Çünkü Atatürk'ü yorgun, bitkin, hasta ve çaresiz şekilde vermişler. Atatürk hiçbir zaman çaresiz değildi" dedi. 

Cumhuriyet'in 85. yılında Türkiye'nin en büyük Atatürk Fotoğrafları Sergisi Küçükçekmece'deki ArmoniPark Outlet'te açıldı. Sergide Atatürk'ün doğumundan okul dönemine, Kurtuluş Savaşı'ndan Cumhuriyet'in ilan edilişine, davetlerden özel hayatına kadar 3 bin fotoğraf yer alıyor. Serginin açılışına Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Küçükçekmece Kaymakamı Osman Ebiloğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, sergiyi 85 yıl önce Cumhuriyeti millete armağan eden ulu önder Atatürk'ü bir kez daha yad etmek adına çok önemli bulduklarını belirterek, "Atatürk'ün hayatının, yaşayan manevi kızı Ülkü Adatepe ile tekrar anılarda tazelenmesine ve Küçükçekmece halkı ile paylaşılmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla Cumhuriyet Bayramı Atatürk'ün fotoğrafları ile ülkemizde daha anlamlı. Sergilenen 3 bin fotoğraf Atatürk Vakfı ile yapılan çalışmalar neticesinde hem sergilenecek hem de satılacak. Elde edilen gelirde Şehit Aileleri Derneği'ne bağışlanacak" dedi. 

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe ise 76 yaşında olduğunu ifade ederek, "Gerektiği yerlerde çocuklara Atatürk'ü ders gibi okumayın. Onu ruhunuzla kalbinizle anlayın diyorum. Bu dünyaya Atatürk kadar devletini, milletini seven bir devlet adamı gelmemiştir. O hiçbir zaman kendisini düşünmedi. Atatürk'ü kalbimizde yaşamalıyız. O bize önderlik ediyor. Her zaman ilkelerine sahip çıkarsak, o hiçbir zaman ölmeyecek" diye konuştu. 

Daha sonra sergiyi gezen Ülkü Adatepe'nin kendisinin de bulunduğu bir fotoğrafa bakan duygulandığı görüldü. Fotoğrafın çekildiği günü hatırladığını anlatan Adatepe, "Ben fotoğraf çektirmeyi çok severdim. Fotoğraf çektireceğim zaman çok sevinmiştim sabaha kadar uyumamıştım" dedi. 

Atatürk'ün manevi kızı Adatepe, basın mensuplarının Atatürk'ü anlatan "Mustafa" filmini nasıl bulduğu yönündeki sorularına ise filmi eleştirerek yanıt verdi. Filmin başını çok beğendiğini ancak sonunu beğenmediğini anlatan Adatepe, "Fakat filmin son kısmını hiç beğenmedim. Çünkü Atatürk'ü yorgun, bitkin, hasta ve çaresiz şekilde vermişler. Atatürk hiçbir zaman çaresiz değildi. Yalnız göstermişler, yalnız değildi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 20:39:53
Güncelleme :29 Ekim 2008 Çarşamba 20:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?