7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

En iyi havalimanı seçildi

ATATÜRK HAVALİMANI

TAV Havalimanları Holding'in işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı, Skytrax tarafından "En İyi Havalimanı" ödülüne layık görüldü.

TAV Havalimanları Holding'e bağlı TAV İstanbul tarafından 2000 yılından bu yana işletilen Atatürk Havalimanı, İngiltere merkezli araştırma grubu Skytrax tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, "Dünyanın En İyi Havalimanları Ödülleri, 2010" kapsamında Güney Avrupa'nın "En İyi Havalimanı" unvanını almaya hak kazandı. İkinci ve üçüncülüğü ise İspanya'nın Barselona ve Madrid Havalimanları paylaştı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, "Skytracks'ın her yıl havaalanlarını sınıflandırarak verdiği ödüller çerçevesinde bu sene Güney Doğu Avrupa kategorisinde belirlenen üç aday havalimanından Atatürk Havalimanı 'En İyi Havalimanı' ödülünü aldı. Bu ödülün anlamı 2009 yılında 30 milyon yolcuya hizmet vermiş olan Atatürk Havalimanı'nın bölge içerisindeki önemini vurgulamak dolayısıyla önemli bir 'hub' olduğu özelliğinin tescil edilmesi anlamını taşıyor" dedi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen tören ile ödülü takdim alan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü de, "Her gün yaklaşık 80 bin yolcuya hizmet veren İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yolcularımızın konforunu artırmanın yanı sıra sunduğumuz hizmet kalitesinde ve hava yollarına sağladığımız hizmette de fark yaratıyoruz. İşletmesini sürdürdüğümüz ve gelişimi ve büyümesi yönünde yatırımlarımıza hızla devam ettiğimiz Atatürk Havalimanı'nın, Güney Avrupa'nın 'En İyi Havalimanı' seçilmesi bizim için en büyük gurur. Aldığımız ödüller bizlere doğru işler yaptığımızı gösteriyor" diye konuştu.

Ünlü ayrıca, Atatürk Havalimanı'nın 2009 yılında da Skytrax tarafından Güney Avrupa'nın "En İyi İkinci Havalimanı" seçildiğini de hatırlatarak, "Atatürk Havalimanı 2009 yılında yüzde 33 oranında transit yolcusunu artırmış bir havalimanıdır ve halihazırda yılda 30 milyon yolcuya hizmet sunuyoruz. Aldığımız ödüller, Atatürk Havalimanı'nı işletmeye başladığımız günden bu yana tüm gelişme ve değişimlere adapte olabilme başarımızı da yansıtıyor" dedi.

Ünlü, Atatürk Havalimanı'nın "En İyi Havalimanı" seçildiği kategoride Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya ve Balkanlar'daki tüm havalimanlarının önünde yer aldıklarını vurguladı.

Pek çok ulusal ve uluslararası ödüle hak kazanan TAV İstanbul'un işlettiği Atatürk Havalimanı, dünyanın en prestijli iş ve yaşam dergisi olarak gösterilen Monocle'ın, 2009/2010 yılının "En İyi 50 Seyahat Merkezi" listesinde Transit Uçuşların Cazibe Merkezi" olarak gösterildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı, mimarisi, yolcu akış hızı ve sunduğu hizmet kalitesiyle sadece Türkiye'nin en büyük havalimanı değil, aynı zamanda tüm Avrupa'da övgüyle karşılanan, önemli havalimanlarından biri konumunda bulunuyor. Günde ortalama 700-750 uçağın kullandığı İstanbul Atatürk Havalimanı, her gün yaklaşık 80 bin yolcuya hizmet veriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 10:16:02
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 14:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?