7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

En şanslı Çinli İstanbul'a geliyor

EN ŞANSLI ÇİNLİ İSTANBUL'A GELİYOR

Shanghai EXPO 2010'un cazibe merkezi Türkiye Pavyonu'nu ziyaret eden 'en şanslı' ziyaretçi, İstanbul'a geliyor. Çin'de en şanslı sayı olarak kabul edilen 8'in katlarından oluşan 888.888'nci Türkiye Pavyonu ziyaretçisi Ji Xia Ping isimli genç kız, Türk Havayolları'ndan İstanbul'a iki kişilik gidiş dönüş bileti kazandı.

Bütçesi, kapladığı alan, katılımcı ülke, şehir ve kuruluş sayısı, öngörülen ziyaretçi sayısı ile "Dünyanın buluşma noktası", "Dünyanın en büyük etkinliği" ve "Yüzyılın tanıtım fırsatı" gibi sıfatlara sahip Shanghai EXPO 2010'da Türkiye Pavyonu, cazibe merkezi olmaya devam ediyor. 248 ülke, şehir ve kuruluşun katılmcı olarak yer aldığı dev boyutlu 2010 EXPO'sunda, "en çok gezilen" ilk 5 yapı arasında yer alan Türkiye Pavyonu, en şanslı ziyaretçisini, İstanbul'a gönderiyor. Çin'de en uğurlu sayı olarak

kabul edilen 8'in katlarından oluşan 888.888'nci Türkiye Pavyonu ziyaretçisi, büyük bir süprizle karşılaştı. Türkiye Pavyonu'nun da sponsoru olan Türk Havayolları ile birlikte gerçekleştirilen organizasyonla, 888.888'nci ziyaretçi Ji Xia Ping isimli genç kız, iki kişilik İstanbul'a gidiş dönüş bileti kazandı.

Erkek arkadaşıyla birlikte ziyaret ettiği Türkiye Pavyonu'nda karşılaştığı süprizle büyük sevinç yaşayan Ji Xia Ping; "Türkiye'yi çok merak ediyordum. İstanbul'un çok güzel bir şehir olduğunu, daha önce ziyaret eden arkadaşlarımdan duymuştum" dedi.

THY'nin hediye Shanghai - İstanbul - Shanghai uçak biletleri, Türkiye Pavyonu'nda düzenlenen bir törenle Türkiye Pavyonu Yüksek Komiseri Büyükelçi Sencar Özsoy tarafından Ji Xia Ping'e sembolik olarak verildi.

Erkek arkadaşı ile kameralara poz veren Ji Xia Ping, kendini çok şanslı ve mutlu hissettiğini belirterek, ailesine haber vermek için sabırsızlandığını belirtti.

Konuya, Çin medyasının da ilgisi büyük oldu. Türkiye Pavyonu'nu ziyaret eden "en şanslı Çinli" Ji Xia Ping, düzenlenen törenin hemen ardından, 10'un üzerinde gazete ve TV'ye de röportaj verdi.

EN ŞANSLI ÇİNLİ İSTANBUL'A GELİYOR
EN ŞANSLI ÇİNLİ İSTANBUL'A GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2010 Cumartesi 14:30:03
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 18:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?