30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

En uygun proje seçilecek

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'un 3. köprüye ihtiyacı olduğuna işaret ederek, "Güzergahı ile ilgili 5 ayrı proje arasından şartlar ve çeşitli kriterler göz önüne alınarak en uygun olanı seçilecektir. Şuanda ağırlıklı olarak iki seçenek var" dedi.


1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, İstanbul Valisi Muammer Güler'e nezaket ziyaretinde bulundu. Tören mangası ile karşılanan Orgeneral Iğsız, Vali Güler ile makamında görüştü. Iğsız görüşmenin ardından valilikten ayrılırken, Güler basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vali Güler, İstanbul'a yapılması planlanan 3. köprü ile ilgili bir soru üzerine, "Ben Valilik görevine geldiğimden beri 3. köprü ile ilgili konuşmalar, hazırlıklar İstanbul'un gündeminde. Çeşitli platformlarda 5 ayrı seçeneğin
tartışıldığını gördüm. İstanbul Valisi olarak 3. köprü ile ilgili zarurete inanıyorum. Ben İstanbul'da 3. köprüyü Batı ve Kuzey Marmara'yı Karadeniz ile Doğu Anadolu'ya bağlayan bir yolun önemli bir geçişi olarak değerlendiriyorum. Sadece Boğaz üzerine kurulmuş bir köprü değil. İstanbul'un artan transit taşımacılığına da cevap verebilecek bir güzergahtır" şeklinde konuştu.


Vali Muammer Güler, Batı ile Karadeniz arasında bağlantı sağlanmasının İstanbul'la ilgili ağır taşıma trafiğini rahatlatacağını belirterek, "Dünyanın birçok metropolünde birçok köprü olduğunu görebiliyoruz. Güzergahı ile ilgili 5 ayrı proje arasından şartlar ve çeşitli kriterler göz önüne alınarak en uygun olanı seçilecektir. Şuanda ağırlıklı olarak iki seçenek var. Bunlardan biri seçilecektir. Tam olarak nerden geçeceği proje ortaya çıkınca belli olur" diye konuştu.
Projenin 1/100.000 bin'lik planlarda yer almadığının hatırlatılması üzerine ise Güler, "Devletin resmi organları yapıyor bunları. Proje onaylanınca planlara da işlenecektir. Bütün bunlar yargı denetimine açıktır" dedi.


Vali Güler Kemerburgaz'da dün yıkımı gerçekleştirilen kaçak kolej ile ilgili bir soruya da, "Bu konu Eyüp ve Büyükşehir Belediyelerinin imar mevzuatı dahilinde yürüttükleri bir işlem. Konuyla ilgili ihtilaf devam etmekteydi. Bu konuda ilgili yaptıkları yanlış bir işlem varsa yargıya gidilir. Eyüp Belediyesi bu yıkım için bize başvurdu. Onlarında şuanda hukuki zeminde arayışları var. Ama bugün bu okulun yeniden başka bir mekanda eğitime devam etmesi için bir takım girişimlerde bulunulduğunu öğrendim.
Elbette ki okulun başka bir alanda devam etmesi mevzuat çerçevesinde uygun bir taleple gelinirse, kendilerine yardımcı olunur. Ama imarla ilgili ihtilaf yargı organlarının bileceği bir konu" cevabını verdi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 18:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?