6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Ender'den mağaza atağı

ENDER'DEN MAĞAZA ATAĞI

Ender Mağazaları, 2010 yılında açacağı 7 mağaza ile 24-25 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Ender Mağazaları, 2009 yılı faaliyetlerini ve 2010 yılı hedeflerini düzenlediği toplantıyla paylaştı. Toplantıya, Ender Mağazaları Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Meral Sevim, Ender Mağazaları Halkla İlişkiler ve Reklam Direktörü Burcu Sürmeliler, İnsan Kaynakları Direktörü Gözde Gizer Cantürk ve Ender Mağazaları Satın Alma Direktörü Nevzat Gizer katıldı.

Toplantıda konuşan Meral Sevim, 2010 yılında 5 tane alışveriş merkezlerinde, 2 tane de cadde mağazası olmak üzere 7 mağaza açmayı hedeflediklerini söyledi.

Ender mağazaları olarak farklı bir sektöre girmeyi düşünmediklerini, çok katlı mağazacılıkta yola devam etmek istediklerini belirten Sevim, yeni açacakları mağazalar için 24-25 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını ifade etti.

Sevim, yeni mağazalarını Samsun, Sivas, Trabzon, Çanakkale, Pendik, Kadıköy ve Tarsus'ta açmayı düşündüklerini ifade ederek, alışveriş merkezlerinde bir mağaza yatırımının yaklaşık 2,5 milyon dolara mal olduğunu dile getirdi. Bir cadde mağazası için ise yaklaşık 6 milyon dolar yatırım gerektiğinin altını çizen Sevim, açacakları mağazalar ile birlikte 300 kişiyi istihdam edeceklerini vurguladı.

Ender Mağazaları olarak geçen yıl 110 milyon dolarlık ciro yaptıklarını belirten Meral Sevim, bu yıl için ciro beklentilerinin 150 milyon dolar olduğunu söyledi. Sevim, şu anda 21 şube ile faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, ilk alışveriş merkezi mağazasını Denizli'de açtıklarını hatırlattı.

"Çıkış noktamız Adana, ama artık bütün Türkiye bizim" diyen Sevim, 2010 yılı ikinci yarısında mağaza yatırımlarını tamamlamayı düşündüklerini bildirdi. Sevim, 2010 yılına daha iyimser baktıklarını dile getirerek, 2010 yılı ikinci yarısında tüketimin artacağını ve ekonominin düzeleceğini düşündüklerini söyledi.

Mağazalarını ihtiyaç olmasa dahi 2-3 yılda bir yenilediklerini belirten Sevim, yurt dışından gelen büyük markaların da rekabeti artırdığını ve Ender markasının diri kalmasını sağladıklarını kaydetti.

ENDER'DEN MAĞAZA ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 16:05:01
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 18:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?