30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

EnerjiSA'ya kredi ödülü

Enerjisa'nın birinci faz yatırımları için imzaladığı Türk özel enerji sektörünün en büyük finansman paketi, Project Finance Dergisi'nin ardından Avrupa, Ortadoğu ve Afrika piyasalarının önde gelen finans dergilerinden Emeafinance Dergisi'nin "2008 Proje Finansman Ödülleri" kapsamında "En İyi Enerji Anlaşması" seçildi.


Türkiye'nin elektrik arz güvenliği sorununun çözümü için yatırımlarına devam eden Enerjisa Enerji Üretim A.Ş., 2008 yılının Temmuz ayında toplam 1.960 MW kurulu güçteki projeleri için imzaladığı 1 milyar Euro hacminde finansman paketi ile ikinci kez enerji alanında ödüle layık görüldü.


Şubat ayında Project Finance Dergisi'nin "Avrupa'da Yılın Enerji Portföy Finansmanı" ödülüne layık görülen Enerjisa, Türkiye serbest enerji piyasasına satış yapan bir özel sektör şirketinin yaptığı bu en büyük uluslararası finansman anlaşmasıyla bu kez de Avrupa, Ortadoğu ve Afrika piyasalarının önde gelen finans dergilerinden biri olan EMEAfinance'in düzenlediği, birbirinden farklı sektör projelerinin değerlendirildiği "2008 Proje Finansman Ödülleri'nde "En İyi Enerji Anlaşması" seçildi.


Enerjisa, 1 milyar Euro'luk kredi anlaşmasını Dünya Bankası kuruluşu olan Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Akbank ve WestLB AG koordinasyonundaki uluslararası finans kurumları ve Avrupa Yatırım Bankası EIB ile 2008 yılında imzaladı.


Finansman paketi kapsamındaki yatırımlar; Seyhan, Ceyhan nehirleri üzerinde ve Çambaşı'nda toplam 9 hidroelektrik santralı, Çanakkale'de rüzgar santralı ve Bandırma'da doğal gaz kombine çevrim santralı olmak üzere toplam 1.960 MW kurulu güçteki projelerden oluşuyor.


Türk özel enerji sektörü için dönüm noktası niteliğindeki finansman paketinin kapsamında kurulacak santraller ile Enerjisa yıllık 12,000 GWh elektrik üreterek, 3,6 milyon müşteriye enerji sağlayacak.

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 13:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?