30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Engelli kıza defalarca tecavüz

Ümraniye'de zihinsel engelli 23 yaşındaki kızın, 5 gün boyunca 5 farklı kişinin tecavüzüne uğradığı belirlendi.

Tecavüz olayı doktor raporu ile kesinleşirken, ifadeleri alınan zanlılar haklarındaki suçlamaları kabul etti.

İddiaya göre, doğuştan zihinsel engelli olan 23 yaşındaki R.G. Ümraniye'de bindiği otobüste E.B. (24) isimli şahısla tanıştı. Genç kızı kandırarak cep telefonu numarasını alan E.B., iki gün boyunca genç kızla mesajlaştı. E.B'nin buluşma teklifini kabul eden R.G., daha sonra ailesine haber vermeden dışarı çıktı. Ailesi ise evde bulamadıkları kızlarının kaybolduğunu düşünerek, polise başvurdu. E.B., Dudullu'da bir ormana götürdüğü genç kıza tecavüz etti.

E.B. daha sonra arkadaşı H.Y. (24) ile görüşerek genç kızı yanına götürdü. H.Y. de kızı, tecavüz ettikten sonra B.B. (22) isimli arkadaşına teslim etti. B.B.'nin de bir parkta tecavüz ettiği genç kız son olarak Maltepe'de nargile kafesi bulunan A.T.'ye götürüldü. A.T. ise genç kızı Maltepe'de isminin K. olduğu öğrenilen arkadaşıyla birlikte oturduğu evine götürdü. Genç kızı silahla korkutan şahıslar, cep telefonunu da kapattı. R.G. şahısların 5 gün boyunca tecavüzüne uğradı.

Genç kız, 12 Ekim günü A.T. ve ev arkadaşı K. isimli şahsın evde olmadığı bir anda cep telefonunu açarak, bir yakınını aradı. Yakınına durumunu anlatan R.G., yardım istedi. Genç kızın yakını ise durumu polise bildirdi. Polis ekiplerinin cep telefonuyla ulaştığı genç kız, nerede olduğunu bilmediğini söyledi. Polis ekipleri ise zihinsel engelli genç kıza, evde bir fatura bulup üzerindeki adrese bakmasını söyledi. Bunun üzerine R.G., bulduğu elektrik faturası üzerindeki adresi polis ekiplerine söyledi.

Genç kızın tutulduğu Maltepe'deki eve gelen polis ekipleri, kapının kilitli olduğunu görünce, şahısları yakalamak ve genç kızı kurtarmak için pusu kurdu. Ahmet T'nin eve gelmesi üzerine harekete geçen ekipler, baskın düzenledikleri evdeki kızı kurtardı. Burhan B. ise yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramada bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Kurtarılan R.G. hastaneye götürüldü. Yapılan tetkiklerde genç kızın 5 farklı kişinin tecavüzüne uğradığı belirlendi. Genç kız ifadesinin ardından ailesine teslim edildi.

Öte yandan, gözaltına alınan A.B.'nin ifadesinden yola çıkan polis ekipleri, E.B., H.Y. ve B.B'yi yakaladı. A.T.'nin ev arkadaşı ise yakalanamadı. Gözaltına alınan zanlılar ifadelerinde haklarındaki suçlamaları kabul etti. İfadeleri alınan zanlılar adliyeye sevk edildi. K. isimli firari zanlının yakalanması için araştırmalar sürüyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 16:39:02
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 16:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?