1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Engelli kıza tecavüz iddiası

Bedensel engelli kıza evlenme vaadiyle tecavüz
edip para ve cep telefonunu aldığı öne sürülen şüpheli hakkında 11,5 ile 23 yıl arasında hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.


İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sezgin Özdemir'in hazırladığı iddianamede, şüpheli R.K'nın (21), haberleştiği bedensel engelli G.Z'ye (16) ''evlenmek amacıyla Tekirdağ'a gelerek kendisini almak istediğini, ancak parasının olmadığını'' söylediği anlatıldı.


G.Z'nin, şüpheliye verilmek üzere arkadaşı E.Ç'nin hesabına 125 YTL yatırmasına rağmen R.K'nın Tekirdağ'a gitmemesi üzerine, ziynet eşyasını 600-700 YTL'ye bozdurarak, bir arkadaşının yardımıyla bindiği otobüs ile 15 Ekim 2007 tarihinde Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'na geldiği kaydedildi.


İddianamede, burada kendisini davet eden R.K. ile buluşan genç kızın, şüpheli tarafından arkadaşı E.Ç'nin otomobili ile Eminönü Türkeli Caddesi'ndeki bir otele götürülerek bir odaya yerleştirildiği belirtildi.
R.K'nın otel odasında G.Z'ye tecavüz ettiği anlatılan iddianamede, şüphelinin daha sonra genç kızın kullandığı 2 cep telefonundan birini ve üzerindeki 340 YTL'yi aldığı ifade edildi. Şüphelinin olay sonrası otelden ayrıldığı ifade edilen iddianamede, R.K hakkında ''bedensel özürlü G.Z'nin zorla ırzına geçmek'' ve ''dolandırıcılık'' suçlarından 11,5 ile 23 yıl arasında hapis cezası istendi.

a.a
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 21:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?