4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Engelliler için engelsiz salıncak

Esenler Belediyesi, Dünya Özürlüler Günü öncesinde engelli çocukların kendi imkanları ile binip sallanabilecekleri özel dizayn edilmiş salıncakları Esenler Şefkataevi ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesinde hizmete soktu. 

Esenler Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, belediye engelli çocuklar için özel dizayn edilmiş salıncak hazırlattı. Belediye, Esenler Şefkatevi Rehabilitasyon Merkezi bahçesine monte ettirdiği salıncak ile engelli çocukların hayalini gerçeğe dönüştürmeyi ve engellilerin de çocukluklarını yaşamalarını sağlamayı amaçlıyor.
Esenler Şefkatevi Rehabilitasyon Merkezi bahçesine monte edilen salıncak ile engellilerin de gönüllerince eğlenmesine imkân sağladıklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, "İlçemizde engelliler için her şeyimizi seferber etmiş durumdayız. Özellikle engelli çocuklarımızı evden sokağa çıkarmak, toplumla kaynaşmasını sağlamak istiyoruz. Bu salıncak da aynı amaç için hazırlandı. 

Şefkatevimizde eğitim ve tedavi gören çocuklarımız, bahçede de bu salıncağa kendi imkanları ile binerek moral bulacaklar. Basit bir şey gibi görülen bu uygulama engellilerimiz için büyük mana ifade ediyor. Her şeyden önce onları psikolojik olarak rahatlatıyor. Gönlünce çocukluğunu yaşayabilen bu yavrularımızın halet-i ruhiyelerinde çok olumlu gelişmeler olacağına inanıyorum" dedi. 

Engelsiz salıncağı kullananlar arasında bulunan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak hayatlarını sürdürmek zorunda olan Kübra Yılmaz ve Serdar Gündüz, "Daha önce hiç salıncağa binmemiştik. İlk defa salıncakta sallanıyoruz. Çok eğlenceliymiş, çok mutluyuz." diyerek yaşadığı sevinci dile getirdi. 

Kübra'nın annesi Nezaket Yalçın da, "Engelliler için hazırlanmış parklar olmadığı için kızımı daha önce parklara götüremiyordum. Çocukları parklarda sallanırken, eğlenirken seyretmek ona çok ağır geliyordu. Çoğu kez ağlıyordu. Kızım artık salıncağa binebiliyor, onun yüzünün güldüğünü görmek beni de mutlu ediyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 19:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?