30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Engelsiz bir hayat için kulaç attılar

ÖZÜRLÜLER GÜNÜ'NDE YAŞAMA KULAÇ ATTILAR

Özürlü yüzücüler, Dünya Özürlüler Günü'nde İSÖM tarafından düzenlenen yüzme yarışmasında dereceye girebilmek için yaşama kulaç attı. İstanbul'un çeşitli yerlerinden 250 özürlü çocuğun katıldığı yarışmayı Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi takımı kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü İSÖM, 2004 yılından bu yana 16 yaş altı özürlü çocuklar için sürdürdüğü sporla rehabilitasyon projesinden yararlanan çocuk yüzücüleri düzenlediği yüzme yarışmasında bir araya getirdi. Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde bugün düzenlenen yarışmaya İstanbul'un çeşitli yerlerinden gelen 250 özürlü yüzücü katıldı.

6 spor kompleksinin takımlar halinde yarıştığı organizasyonda birinciliği Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi takımı kazanırken, Cemal Kamacı Yüzme Takımı 2. oldu. Zeytinburnu Spor Kompleksi Takımının 3.lüğü kazandığı organizasyonda dereceye giren takımlara ödüllerini İBB yöneticileri verdi.

 

HEPSİ ARTIK GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU

Çocukların aileleri başta olmak üzere vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği yarışmalara katılan 250 özürlü yüzücü madalyayla ödüllendirildi. Yarışmada birinci olan Hamza Yerlikaya takımından Nil Şahin, Burak Kutlu, Dilara Şenol şampiyonluk kupasını İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Saraç'ın elinden aldı.

 

HER YIL BİN 250 ÖZÜRLÜ ÇOCUK SPORLA REHABİLİTE EDİLİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği Sporla Rehabilitasyon Projesi'nden 2004 yılından bu yana 6 bin 250 özürlü İstanbullu çocuk yararlandı. 16 yaş altı ve en az % 40 özür durumu bulunan çocukların başvurabildiği projede yüzme, futbol, basketbol, voleybol gibi branşlarda eğitim alan çocukların rehabilitasyon süreçleri hızlandırılıyor.

ÖZÜRLÜLER GÜNÜ'NDE YAŞAMA KULAÇ ATTILAR
ÖZÜRLÜLER GÜNÜ'NDE YAŞAMA KULAÇ ATTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 16:02:00
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 23:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?