6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Erdal Acar'ın Şöförü Peker'e Çalışıyormuş!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce Sedat Peker ve grubuna yönelik operasyonlar kapsamında 17 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Bilecik Valiliği’nin onayıyla taşıma ruhsatlı silah alan Cemil Taşkın, Erdal Acar’ın şoförü olduğu öğrenilen Nihat Öner de bulunuyor.

 Öner’in; Beykoz’da Işıktepe Mevkii, Acar Kent Villaları’nın yanındaki evine baskın yapan polis, çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfeği ve bir adet kaleşnikof ele geçirdi. Adeta bir cephanelik ele geçirdiğini belirten polis, bu silahların bir örgüte teslim edilmek üzere bir araya getirildiği üzerinde duruyor. Öner, çıkarıldığı Beykoz Adliyesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


İstanbul Emniyet müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ’Kelebek Operasyonu’ kapsamında 4.nü düzenledi. Operasyonlarda Beykoz, Sarıyer, Gaziosmanpaşa, Kadıköy İlçeleri’ndeki değişik adreslerde toplam 17 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Bir kişinin de hala firarda olduğu öğrenildi. Sedat Peker grubuna yönelik yapılan operasyonda, gözaltına alınanlar arasında Vedat Peker’in koruması olarak grupta yer aldığı belirtilen ve Bilecik Valiliği’nin onayıyla taşıma ruhsatlı silah alan Cemil Taşkın’ın yanısıra Erdal Acar’ın şoförü olduğu öğrenilen Nihat Öner de bulunuyor. Öner’in; Beykoz’da Işıktepe Mevkii, Acar Kent Villaları’nın yanındaki evine baskın yapan polis, çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfeği ve bir adet kaleşnikof ele geçirdi. Sinan Gündoğdu’nun organizesinde silah kaçakçılığı yapıldığını tespit eden Organize Şube Dedektifleri, bu silahların bir örgüte teslim edilmek üzere bir araya getirildiği üzerinde duruyor.

Gizli evrakları sızdırmış

İstanbul Organize Şube Müdürlüğü’nün yaptığı operasyonda gözaltına alınan Denizcilik Müsteşarlığı’nın Şile Görevlisi olduğu belirtilen Macit Köseoğlu’nun gizli damgalı evrakları örgüt üyelerine sızdırdığı iddia edildi. Köseoğlu’nun, Organize Şube Müdürlüğü’nün ‘Çıkar amaçlı suç örgütünün mal varlığının 4422 sayılı kanun kapsamında araştırılması’ için Denizcilik Müsteşarlığı’na yazdığı gizli kaşeli yazışmaların fotokopilerini alarak örgüt üyelerine verdiği ve operasyonu kısmen deşifre ettiği iddia edildi. Operasyon kapsamında bu şekilde deşifre ettiği iddia edilen Köseoğlu ile birlikte 6 kişinin yakalandığı belirtildi. Yakalananlardan Sinan Gündoğdu’nun organizesinde silah kaçakçılığı yapıldığı öğrenildi. Sinan Gündoğdu ve beraberinde Adliye’ye sevkedilen İlhan Çepni, çıkarıldıkları Sarıyer Adliyesi’nce tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Valilik onayıyla verilen taşıma ruhsatlı silah yakalandı

Bu arada Bilecik Valiliği’nin onayıyla verildiği iddia edilen ve daha sonra olayın ortaya çıkmasıyla birlikte ruhsatı iptal edilen silah da ele geçirildi. Silahla birlikte ruhsatı alan Cemil Taşkın’da yakalandı. Taşkın’ın ruhsatı Bilecik’in Gülünbe Köyü’nden ikamet ve nüfus cüzdan belgesi aldığı öğrenildi. Köyden bu şekilde 6-7 kez sahte belge alınarak ruhsat alındığı ancak ruhsatı alanların ilgili köyde oturmadıkları tespit edildi.

Cephanelik gibi

Operasyonlarda ele geçirilen cephanelik gibi malzemeler ise şunlar:

19 adet çeşitli çap ve markalarda ruhsatsız tabanca

1 adet kaleşnikof marka seyyar dipçikli tüfek (2 adet şarjörü 357 adet 7.62 mm fişeği)

1 adet 9 mm çapında seyyar dipçikli otomatik silah ve şarjörü

1 adet ruhsatlı tabanca ve ruhsat belgesi

24 adet şarjör, 310 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca fişeği

1 adet kurusıkı tabanca ve şarjörü

2 adet av tüfeği ve 1 adet namlusu

226 adet av fişeği

2 adet tabanca kabze kapağı, 2 adet boş kovan

3 adet cep telefonu ve sim kartı

1 adet zıpkın tabir edilen deniz tüfeği

4 adet çeşitli uzunlukta kesici alet

1 adet kelepçe

1 adet sahte nüfus cüzdanı

1 adet sahte sürücü belgesi

6 çift plaka levhası (4 çifti sahte, 1 çifti çalıntı, 1 çifti gerçek)

1 adet erbaş ve erlere mahsus kimlik kartı

2 adet içinde esrar olan sarılı vaziyette sigara

Bir miktar esrar

Yakalanan sanıkların yapılan sorgularında;

1- 03.01.2004 günü Gaziosmanpaşa’da oto plakası çalınması,

2- 29.02.2004 günü Beykoz’da kavga ve darp olayına karışıp ardından işyeri önünde havaya ateş edilmesi,

3- 19.06.2004 günü Kadıköy’de silahla bir kişinin yaralanması olaylarını gerçekleştirdikleri bildirildi.

Evlerden uyuşturucu da çıktı

Sedat Peker ve grubuna yönelik yapılan operasyonlar sırasında evlere yapılan baskınlarda uyuşturucu maddeler de yakalandı. Aziz Akgerman’ın Beymoz’daki evine yapılan baskında, Sinan Gündoğdu’nun Sarıyer’deki evine yapılan baskında ve Nihat Öner’in Beykoz’daki evine yapılan baskınlarda esrar sarılı sigara ve esrar maddesi ele geçirildi. Nihat Öner ile birlikte kardeşleri Adem Öner ve Bekir Öner isimli kişilerde yakalandı.

Operasyonlarda yakalanan Necati Bingöl, Mustafa Umurhan Töre, Adem Öner, Bekir Öner, Aziz Akgerman, Ali Serkan Özdemir, Cemil Taşkın, Mustafa Bonyel, Serhat Eryesoy, Deniz Aksöz ve Macit Köseoğlu çıkarıldıkları adliylerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 13:38:21
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 13:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Asil İRTEM IP: 88.243.72.xxx Tarih : 13.08.2007 00:03:26
Fazla soylıyecek bısey yok bu rası TÜRKİYE burda bunların olması normal ...