3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Erdoğan, toplu açılış törenine katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kriz belki biraz dokunduracak ama malum ülkelerin bu krizden nasibini alması gibi bir şey Türkiye'de kesinlikle olmayacak, bu gemi asla batmayacak" dedi. 

Başbakan Erdoğan, Kadir Has Üniversitesi Eğitim ve Kültür Merkezi, spor salonu, sağlık ocağı toplu açılış törenine katıldı. Törende Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Maliye Bakanı Kemal Unatıkan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de hazır bulundu. 

Konuşmasında Kadir Has Üniversitesi'nin bulunduğu Haliç'le ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, "İşgal altında bulunan tarihi eserlerini ortaya çıkartmak durumundayız. Bazı yerlerde binaların işgali söz konusu, bazı yerlerde de tarihi eserlerin yanına getirilmiş ilkel yapılar söz konusu. Belediye başkanı olduğum dönemde 'Haliç temizlenmez' deniliyordu. Haliç'i dolduracaksınız diyorlardı. Bunun tarih ve doğaya hesabını nasıl veririz. Hocalarımız da bunu söylüyordu. Çalışma yaptık. Yaklaşık 10 kilometrelik bir mesafeye adeta bir petrol boru hattı döşer gibi boru hattını döşedik, pompaladığımız çamuru Küçükköy'de bir taşocağına depoladık" dedi. Erdoğan, Haliç'ten 2.5 milyon metreküp çamur çıktığını ifade ederek, "Haliç artık kokmuyor. Artık Haliç'te balık avlanıyor. Bu konudan yargılandım ama beraat ettim. Hizmet veren taşlanıyor, hizmet vermeyenle kimsenin uğraşmasına gerek yok" diye konuştu. 

İstanbul'un, Türkiye'nin ticaret merkezi olduğunu belirten Erdoğan, İstanbul'un aynı zamanda bir kongre merkezi haline geldiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, İstanbul'un uluslararası dev buluşmaların yapıldığı bir merkez haline geldiğini de ifade ederek, "Şu anda otellerimizin doluluk oranı yüzde 80'nin altına düşmüyor. İstanbul aynı zamanda bir eğitim-öğretim merkezi haline de geldi. Bunu hızlandırarak artırmak durumundayız" açıklamasında bulundu. 

Başbakan Erdoğan konuşmasında, dünyada yaşanan ekonomik krize de değindi. Krizin dünyanın birçok ülkesini olumsuz etkilediğini belirten Erdoğan, "Herhangi bir kompleksimiz yok çünkü bu ülke bizim. Gemide beraber yaşıyoruz. Bu gemi asla batmayacak. Bizler gerekli tedbirlerimizi aldık, yere sağlam basıyoruz. 90'lı yıllardaki krizleri görmemezlikten gelemeyiz. Bu kriz bizi belki teğet geçecek, belki biraz dokunduracak ama malum ülkelerin bu krizden nasibini alması gibi bir şey Türkiye'de kesinlikle olmayacak. Birileri havayı sattı veya havayı satın aldı. Tüketici kredileri konusunda geçmişte yapılan yanlışlar bu dönemde yok. Bakkal dükkanı açar gibi Türkiye'de banka açma dönemi bitmiştir. Mali disiplin ve finans noktasında attığımız adımlardan taviz vermeyiz" dedi. 

Öğrencilere seslenen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Eleştiriye açık olacağız ama hakarete asla. Kimse düşüncenin değerlendirilmesinde asla hakarete yer vermemeli. İnsan saygındır. İnsana saygı içerisinde eleştirini yap ama işi hakarete götürürsen olmaz. Özgüveni olmayan yalaka toplum istemiyoruz. Özgüveni olan bir toplum istiyoruz." 

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Kadir Has Üniversitesi Eğitim ve Kültür Merkezi, spor salonu, sağlık ocağı toplu açılışı gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 23:04:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?