7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Erdoğan: 'Belediyelere işçi alacağım' diyenlere inanmayın

28 Mart Yerel Seçimleri öncesi İstanbul'da düzenlenen mitinge katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hortumcuların önün kesildiğini söyleyerek, bu kaynakların asıl sahiplerini vatandaşlara döneceğini belirtti.

İlçe Belediye Başkan adayları için halktan oy isteyen Başbakan Erdoğan, "Ak iller, ak ilçeler, ak beldeler ak ellere teslim edilsin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı "Büyük İstanbul Mitingi", Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Devlet Bakanı Güldal Akşit, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş, İstanbul milletvekilleri ile İlçe Belediye Başkan adaylarının katılımıyla Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda yapıldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı miting alanında ilk olarak kürsüye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş, Türkiye'nin geleceğinin yeniden kurulacağını belirterek, "İstanbul dünya vizyonunda olması gereken noktaya gelecektir. İstanbul bin 500 yıl başkentlik yapmış bir şehir. Bize sandıkta destek verin. Siyasiler, umduklarına değil gördüklerine bile inanamasınlar. Anket sonuçlarından daha farklı daha çok oyların olduğu bir neticeyi bize verin. Asıl netice siz sandık başına gittiğiniz zaman olacak. Asıl yarış 29 Mart sabahı başlayacak. Sabah kalktığınız zaman benimle buluşacaksınız. İstanbul Fatih Sultan Mehmet, Atatürk, Recep Tayyip Erdoğan'a olduğu gibi bir emanettir. daha önce başkalarına emanet ettiğiniz ama bu emanete bakmayanlar oldu. Biz ne söylediysek onun arkasında durduk. Yerel yönetimlerde tekrar bir tarih yazacağız. Tarihi bir fırsatı yaşıyoruz. İnsan hayatında olduğu gibi bazı fırsatlar vardır. Kaçırırsanız hayıflanırsanız. Toplumların hayatlarında da bu fırsatlar vardır. Bu fırsatı kaçırmayın" dedi.

Kadir Topbaş'ın konuşmasının ardından "Başbakan Recep Tayyip" sloganlarıyla kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün her zaman ki gibi bir konuşma yapmayacağını, halkla dertleşmek istediğini söyledi.

Sözlerine, ilçeler hariç 42 vilayet dolaştığını, İstanbul'un ise 43. olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Dün Yalova'daydık. Bugün İstanbul'dayız, yarın Ankara'da olacağız. Televizyonlarda anket sonuçlarına ilişkin açıklamalar yapılıyor. Biz bu sonuçlardan şımarmayacağız. Çünkü bugüne kadar tevazuyu hiç bir zaman elden bırakmadık. Alacağımız her oy buzum sorumluluğumuzu arttırır. Şimdi kulağı olup da duymayanlar duysun, gözü olup da görmeyenler görsün, dili olup da konuşmayanlar konuşsun" dedi.

3 Kasım Seçimleri öncesi Türkiye'de gecelik faizlerin yüzde 88, bin 500'lere, yüzde 7, yüzde 5 binlere ulaştığını söyleyen Erdoğan, faiz oranlarında gözle görülür bir düşüş olduğunu belirtti. Erdoğan, 3 Kasım'da devletin iç borçlanmada ödediği faiz yüzde 60'dı. Bugün yüzde 24'e indi. Aradaki yüzde 45'lik fark modern hırsızlara gidiyordu. Ben bunlara çağdaş hırsızlar diyorum. Hortumlar artık kesiliyor, saltanat sürenlerin saltanatına son verme zamanı geldi. 3 Kasım'da köhnemiş siyaseti ve siyasetçileri sandığa gömdünüz. Fakat bundan ders almayanlar var. Onları da 28 Mart'ta gömeceksiniz. Artık bu ülkede siyasetin de hücreleri temizlensin. Bu fırsatı siz vereceksiniz. AK Parti bu anlaşışı getirecektir" şeklinde konuştu.

ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞ

Enflasyonun eskiden yüzde 30'larda olduğunu, şimdi ise yüzde 19'lara gerilediğini ifade eden Erdoğan, aradaki farkın halkın cebine girdiğini, beyaz eşya mağazalarında fiyatların yarı yarıya düştüğünü söyledi. 1 yıldır elektriğe zam yapmadıklarını da kaydeden Erdoğan, "1 yıldır akaryakıta zam olmadı. Doğalgaz fiyatlarını 2 kere indirdik. Türkiye'de bunlar var mıydı? Tam aksine otomata bağlanmıştı. Şimdi tam tersine fiyatlarda inişler başladı. Bundan sonrada devam edecek. Bu kış Türkiye genelinde 1.5 milyon aileye kömür gönderdik. En az 500 kilo, en fazla 1 ton kömür dağıttık. Toplam 800 bin ton kömür dağıtıldı. Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlet olduğu uçun bunları yaptık. Kaynak nereden? Hortumlar kesiliyor olay bu. 15 Eylül'de okulda sıraların üzerinde çocuklarınız kitaplarını ücretsiz olarak buldu. Kaynak hortumlar kesiliyor. Bir tane hortum değil farklı hortumlar. Kesildikçe asıl sahibine dönecek" dedi.

"İTHAL İLAÇLARIN FİYATLARI YÜZDE 20 İNDİ"

"İthal ilaçların fiyatları yüzde 20 indi" şeklinde konuşmasına devam eden Erdoğan, "İlaç fiyatlarında KDV yüzde 18'di, yüzde 8'e indirildi. Bunlar devam edecek" dedi. İstanbul'da 4.5 yıl Belediye Başkanlığı yaptığın da hatırlatan Erdoğan, "Nasıl bir İstanbul'u devraldık siz biliyorsunuz. Sular akmıyordu, çöp dağları oluşmuştu. Vatandaş zehir soluyor, trafik tıkanmıştı. 'Haliç'i bırakın toprak dolduralım' dediler. Bütün bunları arındırdık. Türkiye'yi de aynen böyle devraldık. 3 Kasım öncesinde dünyanın gündeminde Türkiye diye bir ülke yoktu. Her yerde 'Türkiye acaba ne düşünüyor?' diye konuşulmaya başlandı. Türkiye'nin artık bir diplomasisi var. Karşı tarafa güven veren, istikrarı getiren, şeffaf bir Türkiye var. Yabancı sermaye Türkiye'ye geriyor. Borçlanmada maliyet artık düşmeye başladı. Bu yıl ödenmesi gereken faiz 69 katrilyondu. Yıl sonu itibariyle kazancımız 7 katrilyon oldu. İş bilenin kılıç kuşananın. Türkiye'nin yatırımlarının ne derece artacağını siz düşünün. Bunu alt yapısı her geçen gün oluyor" açıklamasında bulundu.

Birilerinin çıkıp belediyelere 500 bin işçi alacağını söylediğinden de bahseden Erdoğan, "Bunun formülünü bize de söylesinler. Yazılı medya bunları görüyor. '500 binin yanında 200 bin konut yapacağım' diyor. Belediyenin ilgi alanı nedir bunu bilmek lazım. Daha önce deniz otobüslerinin mazot fiyatlarını düşürün dedik, dönemin hükümeti düşürmedi. Ama biz geldik düşürdük. Halkımızın lehine ne olacaksa bunları yapıyoruz. Doğalgaz ağını İstanbul'da 1.5 milyon aileye taşıdık. Taksim'den Yenikapı'ya metronun temeli attık. İnşallah engelleri aşacağız. Nisan ayında Avrupa yakasından Anadolu yakasına raylı sitemin temelini atıyoruz. 50 ayda bitirilecek. Banliyö hatları artık çirkin görüntülerden kurtulacak. Raylı sistemin yanında lastikli sistemin temelini atıyoruz. Bu sistemle Avrupa-Anadolu yakası arası tüp geçit olacak. Tuzla-Harem arasında bir zamanlar engellendiğimiz dev projeyi inşallah gerçekleştireceğiz. Atatürk Stadı'nın ulaşım sorunu çözeceğiz" dedi.

"ARTIK MEYDANLARDA NE ALDATAN VAR NE ALDATILAN"

Yıllardır bu meydanlarda halkın aldatıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "Artık bu meydanlarda ne aldatan var ne aldatılan. Şu an adımlar tek tek atılıyor. Ben meydanlarda zihniyet eleştirisi yapıyorum. Bizim siyasi ahlak anlayışımızda bunlar var. Diğerleri gibi kemer altı konuşmuyoruz. Onların söylemlerinde ne aile ne de değerler kalıyor. Onlar bize vuruyor, millet de onlara" diyerek, siyasi rakiplerini eleştirdi.

Konuşması sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde yaptığı hizmetlerden ve yeniliklerden bahseden Erdoğan, her ilçede kirada oturan vatandaşların konut sorununu çözeceklerini, 10 yıl içinde kira öder gibi halkın kendi evinin fiyatını ödeyeceğini söyledi. Kadıköy ve Beykoz'daki çalışmalarından da bahseden Erdoğan, başta Şişli, Kadıköy, Bakırköy, Eminönü gibi ilçelerde yapmayı planladıkları işleri anlattı. Eminönü ve Fatih'te tarihi yeniden canlandıracaklarını kaydeden Erdoğan, Kağıthane ve Taksim'de yapacakları hizmetleri, restorasyon çalışmalarını anlattıktan sonra, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını tek teke kürsüye çağırarak tanıttı.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 20 Mart 2004 Cumartesi 23:53:28
Güncelleme :23 Mart 2004 Salı 20:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?