6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Erdoğan: 'Irak'ta yaşananlar bayramı gölgeledi'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak’ta yaşanan olayların Ramazan Bayramı’nı gölgelediğini söyledi.

Bayram namazının ardından halkla kahvaltıda buluşan Başbakan, "şüphesiz hem Ramazan ayı boyunca hem de bayramda komşu ülke Irak’ta devam eden olaylar, bombalamalar, ölüm haberleri bizleri derin üzüntüye boğmuştur " diye konuştu.

"Irak’taki demokratik yaşam ortamını, barışı yakalayalım"

’’Milletimizin ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum" diyen Erdoğan, ’’temennim odur ki, kısa bir süre içinde Irak’taki demokratik yaşam ortamını, barışı yakalayalım. Bu vesileyle şu anda tüm dünyada barışa, sevgiye hasret kalanlar bu ortamı teneffüs etmeye başlasınlar’’ dedi.

Erdoğan, dünyadaki güçlerin egemenlik uygulamasının acımasız bir şekilde sürdüğünü söyledi ve bunlara karşı güç birliği yapması gerekenlerin başta da Müslümanların birbirleriyle anlaşamadıklarına dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği konusuna da Ruhban okulu, Ege ve Ermenistan konularının 17 aralıktan önce gündeme gelmesine karşı olduklarını söyledi.

Emniyet Mahallesi’ndeki evine gelişinde çocuklar tarafından karşılanan Erdoğan çocuklara çikolata ve harçlık verdi.

Erdoğan, bayram namazını İstanbul’da kıldı

Üsküdar’daki evinden erken saatlerde Altunizade’deki camiye gelen Başbakan Erdoğan, burada önce sabah namazına, daha sonra da bayram namazına katıldı.

Erdoğan ile birlikte İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı da aynı camide bayram namazını kıldılar.
istanbul
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2004 Pazar 10:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?