1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Erdoğan: İstanbul’a vize uygulansın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da vize uygulaması yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Plaka sayısını belirleyerek dondurmamız lazım, İstanbul'a plaka sayısı kadar araba girmeli" dedi. 

Erdoğan, 1995 yılında İstanbul’a geleceklere vize uygulanmasını istediğini hatırlattı ve “O zaman beni tefe tuttular. Ama şimdi yine aynı şeyleri savunuyorum'' dedi. 

İstanbul’da trafiğe her gün 600-700 aracın katıldığını belirten Erdoğan, “İstanbul için plaka sayısını belirliyerek, araç sayısını dondurmak lazım. Şu anda 2.5 milyon araç var. Ulaşım altyapısı ise 2 milyon aracı kaldırmaya yetiyorsa, sayıyı 2 milyonda dondurup yeni aracın girmesine izin vermemek lazım. Bu konuda toplumu ikna etmek için medya ve sivil topluma büyük görev düşüyor'' dedi. 

Erdoğan şöyle konuştu: "Yeni araçların girmesi için ulaşım alt yapısı güçlendirilecek, öyle giriş yapılacak. Bunu İstanbul için yapmak zorundayız. İstanbul'u Türkiye'yi seviyorsak. Bunu yapmalıyız. Halkım bunu inanmalı. Otoriter, totaliter bir rejim içinde değiliz. Demokrasiyi yapmalıyız ama İstanbul için bir çok şeyi düşünmeliyiz."
Ajanslar
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 15:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?