7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Erdoğan 1001 icat sergisini açtı

BAŞBAKAN ERDOĞAN 1001 İCAT SERGİSİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI

1000 yıllık tarihi süreçte İslam Medeniyeti'nin bilim ve teknolojiye yaptığı katkıların interaktif olarak aktarıldığı "1001 İcat" adlı sergi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

Londra'dan sonra İstanbul'a gelen serginin açılış töreninde Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu. Törende konuşan Erdoğan, Serginin Londra'da yarım milyona yakın kişi tarafından ziyaret edildiğini söyledi.

Erdoğan, "İstanbul'da 5 Ekim 2010 tarihine kadar açık kalacak serginin çok daha fazla kişi tarafından ziyaret edileceğine inanıyorum. 7. yüzyılla 17. yüzyıl arasındaki bin yılı, yani İslam medeniyetinin o zirve dönemlerini uzun süre görmezden gelmeyi, hatta yok saymayı tercih etmişlerdir. İslam medeniyeti kendisinden önceki medeniyetlere büyük bir saygıyla sahip çıktığı halde, kendisi farklı bir tavırla karşılaşmıştır.

Zamanla medeniyet ve bilim tarihindeki bu büyük boşluk, batılıların kendileri olmak üzere pek çok kesim tarafından sorgulanmaya başlanmıştır" dedi. Serginin öneminin altını çizen Erdoğan, "Bütün dünyayı dolaşacak bu sergi, daha mütevazi çalışmalar içinde bir model olmalıdır" diye konuştu. Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından açılış kurdelesini keserek sergiyi gezdi.

Lagari'yi, Hezarfen'i, Al Jazari'yi, Mimar Sinan'ı buluşturarak Bilim ve Teknolojinin 1000 yıllık serüvenini aktaran sergide 7. yüzyıldan başlayarak 17. yüzyıla uzanan bilimsel miras gözler önüne serilirken, teknoloji yardımı ile geçmişe tarihi yolculuklar da yapılabiliyor.

Teknoloji yardımı ile interaktif yöntemlerle geçmişe doğru tarihi yolculuklar da yapılan sergi, 5 Ekim 2010 tarihine kadar gezilebilecek.

BAŞBAKAN ERDOĞAN 1001 İCAT SERGİSİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI
BAŞBAKAN ERDOĞAN 1001 İCAT SERGİSİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI
BAŞBAKAN ERDOĞAN 1001 İCAT SERGİSİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 15:02:00
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 23:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?