4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Erdoğan AKP Şile kongresine katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin şu anda sokulmak istendiği türbülansa düşmeyeceğini belirterek, "Bu millete sol gösterip sağ vuranlar, sağ gösterip sol vuranlar var" dedi. 

Başbakan Erdoğan, partisinin Şile İlçe Kongresi'ne katıldı. Partililere seslenen Erdoğan, Türkiye'nin bir dönem ufku olmayan siyasetçilerin elinde enerjisi, imkanları ve kaynaklarını kaybettiğini söyledi. O dönemlerde siyaset ve mafyanın iç içe girdiğini belirten Erdoğan, "Türkiye artık arınamazmış gibi, normale dönemezmiş gibi bir görüntü hayatımıza egemen olmuştu. O yıllarda millet iradesi ve siyaseti etkisiz hale getiren çevreler, ülkedeki bütün zaaf alanlarını fırsat biliyor, faili meçhullerin ardı
arkası kesilmiyor, ekonomik krizler ülkeyi girdaba sürüklüyordu. Bunları şimdi kimse konuşmuyor. Bizde hafıza kaybı var. Eğer bunlar gündemde olsa, bunlar milletin karşısına çıkamazlar. Şimdi çıkıyorlar, 'hayır biz bir şey yapmadık' diyorlar. Devletin malı deniz meselesi, işte bu" dedi. 

Erdoğan, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi Geçici üyeliğine seçildiğini hatırlatarak, bu konuda yeteri kadar haber yapılmadığı gerekçesiyle medyayı eleştirdi. Başbakan Erdoğan, "Bunun haberini hiç gördünüz mü. Kenardan köşeden giriyorlar. Bu, Türkiye'nin dış politikasında önemli olay ama görmediler, görmek istemediler. Bütün bu açılışları görmedikleri gibi, onu da görmediler. Bunların gözü var ama görmez. Onlar ülkenin kalkınmışlığına bakmıyorlar. Nerede olumsuzluk buluruz diye düşünüyorlar. Ellerinde davul zurna hemen ayağa kalkıyorlar. Biz iktidara medyayla gelmedik, medyaya rağmen geldik. Yazarlar, yazmazlar hiç önemli değil" diye konuştu. 

Atılımların önünde duranlara karşı inatla milli iradeyi sağlam tutacaklarını belirten Erdoğan, "TBMM'nin iradesini kimse gölgeleyemez. Türkiye arınmasın, temizlenmesin, yasa dışılığın kapıları kapanmasın diye isteyenler olabilir. Birileri 'çetelerin avukatıyım' diyor. Onlar o avukatlığa devam ettiği sürece millet hiçbir zaman bu ülkede iktidar vermeyecektir, bugüne kadar vermediği gibi. Bize göre önce birey, sonra devlet. Biz yola böyle çıktık. Cumhuriyetin sahibi millettir" açıklamasında bulundu. 

Başbakan Erdoğan eleştirilerini sürdürerek şunları söyledi:
"Terör karşısında bile birlik dilini kullanamayanlar var. Yıllardır mücadele ettiklerini söyledikleri çetelerin avukatlığını üstlenenler var. Bu millete sol gösterip sağ vuranlar, sağ gösterip sol vuranlar var. Türkiye istikrarını da, güvenini de, güvenliğini de koruyacak, güçlendirecek ve emin adımlarla yola devam edecektir". 

CHP'yi eleştiren Erdoğan, AK Parti'nin 2009 seçimlerinde daha da güçlenerek yoluna devam edeceğini söyledi. Erdoğan, "CHP zihniyeti hava kirliliğidir. Ne yazık ki siyaseti kirlettiler, aynen İstanbul'u kirlettikleri gibi. Ankara'daki siyaset AK Parti sayesinde arınmıştır. Önümüzdeki seçimde bu irade çok daha güçlenerek yola devam edecektir. AK Parti kendi rekorlarını kıracak, millete hizmet konusunda kararlı adımlarla yoluna devam edecektir" dedi. 

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Kadın hakları diye konuşuyorlar. Kadın hakları lafla olmaz, icraatla olur. Kadın hakkı sadece Ankara'nın Kızılay'ında Çankaya'sında olmaz. Hakkari'de de olacaksın. Oraya da ulaşacaksın. Bizim politikamızın sınırı yok. Nerde insan varsa biz oradayız. Oraya kadar uzanırız. Ne rengine, ne etnik yapısına bakarız."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 19:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?