30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Erdoğan-Kılıçdaroğlu düellosu tam gaz

Başbakan Erdoğan ile CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Kılıçdaroğlu arasındaki ’yol, çamur’ polemiği tüm hızıyla sürüyor. Dün Topkapı’daki ’Panorama 1453’ müzesini açan ve yeni yolcu vapurlarını hizmete sokan Erdoğan yine Kılıçdaroğlu’na yüklendi...

Başbakan Erdoğan’ın gündemi dün yine yerel seçimlerdi. Topkapı’da Türkiye’nin ilk panorama müzesi “Panorama 1453 Tarih Müzesi”nin açılış töreninde, ardından da Yenikapı-Yalova hattında çalışacak yeni feribot ve yolcu vapurlarının hizmete giriş töreninde yaptığı konuşmalarda CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. İşte Erdoğan’ın konuşmalarından çarpıcı satırbaşları...

İSTANBUL ÇÖP YIĞINIYDI: Bizden önceki dönemde İstanbul çöp yığınları içindeydi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiğim ilk yıllarda ‘Habitat-2’ toplantısını yaptık. Sonuç bildirgesine İstanbul, dünyanın en temiz kentlerinden biri olarak geçti. Fakat biz iktidarda olmasaydık, İstanbul rezil olacaktı. Misafirler, muslukları açtığı zaman ne renk su akacaktı? Yeşil mi, kahverengi mi? Zaman oluyor yeşil akıyordu yosundan dolayı, zaman oluyor kahverengi.

AZİZ İSTANBUL’U YERLE BİR ETTİLER: Rüyalar şehri İstanbul onların elinde kabuslar şehrine dönüştü. Bir anda kara delikte kayboldu gitti. İşte İstanbul’u yutan, yok eden o kara delik CHP zihniyetiydi. Aziz İstanbul’u adeta yerle bir ettiler. Bir zamanlar İstanbul’u çamur deryasına çevirenler, şimdi belediyemize çamur atıyorlar.

DİKİLİ BİR AĞACINIZ VAR MI: Şu İstanbul’da dikili ağacınızı söyleyin de, bir ziyaret edeyim. İstanbul’da başlayıp bitirdiğiniz bir eser söyleyin de, ziyaret edeyim. 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesinde sizin ne katkınız oldu?

HALİÇ’İ KURTARDIK: Haliç’i kirlilikten kurtardık. Artık oltalar dolu çekiyor. Çünkü AK Parti belediyeciliğinde bereket var. Onlarda ise bereketsizlik var.

NE MEDENİYETİ BE: Pierre Loti’nin eski halini bilir misiniz? Hani bunlar medeniyetten kültürden bahsederler ya... Ne medeniyeti be! Sizin medeniyetle ne alakanız var. Pierre Loti’ye çıkıp, Haliç’i, Boğaz’ı şimdi nasıl seyrediyorsunuz? Gidin bakın. Eskiden işgal altındaydı, kamulaştırdık. Bir başka güzel yaptık.

O TÜPÜ SANA GÖSTERİRİZ: İstanbul’da tek seslilik yok, çok seslilik var. Bir tarafta Asya var, bir tarafta Avrupa var. Bu arada tabii Asya ile Avrupa’yı karıştıranlar da olabilir. Onun için İstanbul’u iyi tanımak lazım, iyi bilmek lazım, iyi anlamak lazım. Bazı ithaller yapılıyor. O ithal gelenlere söylüyorum, ‘Bak bu denizin altından ta karşı tarafa, Üsküdar’a geçen 11 tane tüp var. Eğer arzu edersen o tüpü de sana gösteririz.

TÜRKİYE’NİN İLK PANORAMİK MÜZESİ

Tarihi Yarımada’daki 350 dönümlük bir park alanı içindeki Topkapı Sosyal Tesisleri’nde açılan ve İstanbul’un fethini üç boyutlu olarak gösteren Türkiye’nin ilk panoramik müzesi “Panorama 1453”, 120 metre boyunda, 40 metre çapında ve 12 metre yüksekliğindeki üç boyutlu resimden oluşuyor. 10 bin Osmanlı ve Bizans askerinin detaylı olarak resmedildiği tabloda, İstanbul’un fethi canlandırılıyor. 4 milyon 600 bin YTL’ye mal olan müzenin, dünyadaki 30 kadar benzer müzeden ayrılan tarafı, tam panoramik olması.

FATİH VAPURU’NU İSTANBULLULAR SEÇTİ

İstanbullularIn, ’Haydi İstanbul Vapurunu Seç’ kampanyasında oy kullanarak 8 model arasından belirlediği 4 numaralı şehir hatları vapurundan ilk etapta 5 adet üretilecek. Vapurlardan her birinin maliyeti 9,3 milyon dolar. Tuzla’daki Çeliktrans Tersanesi’nde yapımı tamamlanan ilk vapur Fatih, 23 Temmuz 2008’de suya indirilmişti. Üçer ay arayla hizmete girecek diğer vapurlara, Şirket-i Hayriye geleneğinin sürdürülmesi amacıyla semt isimleri olan Beyoğlu, Beykoz, Sarıyer ve Kadıköy isimleri verilecek. Fatih vapuru ile birlikte dün hizmete alınan Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman adlı yeni feribotlar, İstanbul-Yalova hattında sefer yapacak.

Başbakan gelsin çamurlu yolları birlikte gezelim...

Kemal Kılıçdaroğlu da dün Bahçeşehir Üniversitesi’nde katıldığı bir panelden Başbakan’a seslendi: Sayın Başbakan bana oy versin. Seçildiğim takdirde söylediklerimi yapmazsam o zaman görürsünüz

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini hayalci olmakla suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. İstanbul için vaat ettiği bütün projelerini gerçekleştireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan bana oy versin, desin ki, ’CHP’ye oy verin’. Seçildiğim taktirde söylediklerimi yapmazsam o zaman görürsünüz” dedi.

‘Şili’ yerine ‘Şile’ dedi

Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki ‘Siyaset Okulu’nda düzenlenen “Siyasi Etik ve Dokunulmazlık” konulu bir panele katılan Kılıçdaroğlu, konuşmasına yeni bir dil sürçmesiyle başladı. Geçtiğimiz günlerde Kağıthane yerine “Kağıttepe” diyen Kılıçdaroğlu, dün de dili sürçünce “Şili” demek isterken “Şile” dedi. Dünyanın hiçbir yerinde naylon fatura düzenlemekten yargılanan birinin Maliye Bakanı olamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Ne Uganda’da, ne Şile’de, ne Amerika’da ne de başka bir yerde böyle biri Maliye Bakanı olamıyor. Ama Türkiye’de Maliye Bakanı Kemal Unakıtan olabiliyor” dedi. Bu dil sürçmesi öğrenciler arasında gülüşmelere neden olunca Kılıçdaroğlu, anında kendini düzeltti.

İstanbul gerçeğini görsün

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına partisinin isteği üzerine evet dediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Hayatım boyunca hiçbir makamı kendim talep etmedi. Hep görev aldığım makamlara davet edildim. Belediye başkan adaylığı da partimin isteğiyle oldu. Buraya da yolumu bulmaya gelmedim. Çeşitli numaralar çevirerek yolunu bulanlar var ama biz bunlardan olmayacağız. Bana ’İstanbul’da yolunu bulamaz’diyen Başbakan Erdoğan’a İstanbul’un gerçeğini göstermek istiyorum. Vakit ayırsın, onunla birlikte çamur var mıdır, yollar nasıldır gidip, gezip görelim.”

Vatan
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 17:19:52
Güncelleme :1 Şubat 2009 Pazar 17:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?