6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Erdoğan partililer ile buluştu

Rumeli Salonu’ndaki törende Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, AKP’li belediye başkanları, İstanbul milletvekilleri ve çok sayıda partili hazır bulundu.

Bayramlaşma töreninde ANAP’lı Çatalca Belediye Başkanı İsmail İp, AKP’ye geçti. İp’e parti rozeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından takıldı. Bayramlaşma sırasında yoğun bir izdiham yaşandı. Törende AKP İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş barış mesajlari veren birer konuşma yaptılar.

Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, AB yolundaki ilerlemeden bahsederek, "Biz gerek sivil toplum örgütleri, gerekse muhalefetle el ele, omuz omuza yürüyerek bugünlere geldik. Ben burada AB yolumuzda bize destek veren Cumhuriyet Halk Partisi’ne teşekkür etmek istiyorum. Biz Avrupa Birliği’nin istediği her türlü şartı Kopenhag Kriterleri çerçevesinde yerine getirdik. Avrupa Birliği üyesi ülkeler, her fırsatta Avrupa Birliği’nin ekonomik birlik, ekonomik topluluk olmadığını söyleyerek, siyasi değerler bütünü olduğunu belirtiyor. Eğer AB bir siyasi değerler bütünü ise, medeniyet uzlaşmasında AB’nin Türkiye’yi kabul etmesi mecburdur. Çünkü medeniyetin bir ölçüsü olarak, şu anda aday ülkelerin içinde Türkiye vardır" dedi.
Erdoğan, "Türkiye birliğe katılırsa, Avrupa Birliği dünyaya şunu söyleyebilir: AB medeniyet uzlaşmasının adresidir. Türkiye alınmazsa AB bir Hristiyan kulübü olarak yoluna devam eder. AB yolunda iktidar olarak biz üzerimize düşen her şeyi yaptık. 3 Kasım’dan bu yana hükümetimiz Kopenhag Kriterleri çerçevesinde çok ciddi adımlar attı. Anayasal ve yasal değişiklikleri değiştirmek suretiyle Türkiye’nin yarınlarına çok sağlam zemine oturtma mücadelesini vermiştir. Türkiye, bu anlayışla yürümektedir. Ekonomide de bunu görüyoruz. Yaptığımız bu gelişmeleri de halkımıza her seferinde duyurmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
17 Aralık’ın Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Erdoğan, "AB üyesi ülkeler Türkiye’yle ilgili müzakere sürecinin başlatılmasına yönelik kararı verecekler. 2002 Kopenhag Zirvesi’nde AB ülkeleri, Kopanhag Kriterleri’ni yerine getirdiğimiz takdirde, 2004 Aralık ayında gecikmeksizin Türkiye ile müzakereler başlar demişti. Brüksel’deki toplantıda ise, ’Türkiye’nin Kopenhag Kriterleri ile ilgili masada herhangi bir şeyi kalmadı’ denmiştir. Bunu tüm dünyanın gözü önünde söylemişlerdir. Görülüyor ki biz ödevimizi yapmışız. Eğer 17 Aralık’ta olumsuz bir sonuç çıkarsa ki buna hiç ihtimal vermiyorum. AB sınavı kaybeder. Biz Türkiye olarak verdiğimiz sözleri yerine getirdik" dedi.

istanbul
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 11:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?