7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Erdoğan 'tarih alma' konusunda emin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 17 aralıktan itibaren Avrupa Birliği ile müzakere sürecinin başlamasına yönelik hiçbir kuşkusu olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nca Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Erdoğan, hükümetin yanısıra ana muhalefet partisinin de Avrupa Birliği konusunda her çabayı gösterdiğine dikkat çekerek, CHP Lideri Deniz Baykal’a teşekkür etti.

17 aralık dönüm noktası olacak

Erdoğan, 17 aralıkta bir dönüm noktası yaşanacağını ve AB ülkelerinin Türkiye’nin müzakere sürecinin başlatılmasına yönelik kararının verileceğini belirtti.

Başbakan,’’bu 2005’in içinde ilk çeyrekte, ikinci çeyrekte olur. Üçüncü veya dördüncü çeyreği telaffuz etmek istemiyorum. 2005’te müzakere sürecinin başlamasına yönelik karar verilecektir, verilmelidir’’ diye konuştu.

Elimizde tavsiye eki ve İlerleme Raporu var

Kopenhag zirvesinde AB üyesi ülkelerin kendilerine ’’Kopenhag siyasi kriterlerini Türkiye’nin yerine getirmesi halinde, aralık 2004’te gecikmeksizin Türkiye ile müzakere başlar’’ dediğini hatırlatan Erdoğan, ellerinde Tavsiye Eki ve İlerleme Raporu olmak üzere üç belge bulunduğunu söyledi.

aa
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2004 Pazar 16:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?