30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Erdoğan yalanladı

Başbakan, CHP İl Başkanı Tekin’in açıkladığı, Topbaş’ın da doğruladığı Beykoz-Tarabya güzergahını yalanladı. Erdoğan: Başkanım ve Ulaştırma Bakanımla helikopterle dolaşıp karar vereceğiz

Başbakan Recep Erdoğan, yapımı planlanan 3. Boğaz Köprüsü’nün güzergahına ilişkin tartışmalarla ilgili gazetecilerin sorularıyla karşılaştı. CHP İstanbul İl Bkanı Gürsel Tekin’ın açıkladığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da Beykoz- Tarabya güzergahı doğruladığı durum hakkında konuşan Başbakan Erdoğan açıklanan güzergahın doğru olmadığını söyledi.

‘Rol kapmaktan başka birşey değil’

Erdoğan, şunları söyledi: “Açıklanan şey üçüncü köprünün güzergahı değil. Biz bunun üzerinde çalışmaları yapıyoruz. Orada farklı bir kaç güzergah var. Nihai çalışmamızı Ulaştırma Bakanım, Belediye Başkanım, ben üçlü olarak bir helikopterle bölgeyi dolaşacağız. Dolaştıktan sonra hazırlanan alternatifleri de görerek kararımızı vereceğiz. Burada malum bir partinin il başkanının yapmış olduğu açıklamalar sadece durumdan vazife çıkarmak veyahutta bir rol kapmaktan öte bir şey değil.”

‘İstanbul’un ciğerini söker’

‘Marmaray da hesap edilmeden yapıldı’

İNŞAAT Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe Marmaray’ın da yanlış planlandığını söyledi. Gökçe, “Hesap etmeden yaptıkları için Marmaray’ın üç hattıdan sadece bir hattı demiryolu için ayrıldı. Köprü zaten kendi başına İstanbul’un kuzeyini yani ciğerlerini yerinden sökecek. Biz bugün nefes alıyorsak, kuzeydeki ormanlardan alıyoruz. Diğer yandan diğer köprülerde olduğu gibi, üçüncü köprüye giden her yol kenarında bir rant olacak. Tam bir rant dönüyor. Demiryolu üçüncü köprüyü sempatik görünmesi için yaptılar” dedi.
 

...
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 15:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?