1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Erdoğan'a mektup yazdı hayatı değişti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a cezaevinde bulunduğu dönemde destek mektubu yazarak faks gönderen turist rehberi genç kadın, İstanbul İl Genel Meclisi üyeliğinden istifa ederek milletvekilliği için aday adayı oldu. 

AK Parti İstanbul İl Genel Meclisi üyesi Ömür Kahraman Aybar, 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerde milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı. Başbakan Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görevindeyken okuduğu şiir nedeniyle cezaevinde tutulduğu dönemde destek mektubu yazdığını belirten Aybar, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı kurulması sırasında çağırıldığını ve bu sayede siyasete adım attığını söyledi. 

Subay kızı olduğunu belirten Ömür Kahraman Aybar, Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken okuduğu şiir nedeniyle hapse girmesinden çok etkilendiğini belirterek şöyle konuştu: "Başarılı bir belediye başkanının düşünce suçundan ceza almasını hazmedemedim. Kendisine üzüntümü bildiren bir faks gönderdim. Gönderdiğim faks saklanmış olacak ki, AK Parti kurulurken beni çağırdılar. Kadın kollarında kurucu üye olarak siyasete girdim. Daha sonra İngilizce, Almanca ve Arapça bildiğim için partinin dış
ilişkiler komisyonunda görev aldım. 2004 Yerel seçimlerinde Beyoğlu'ndan il genel meclisi üyesi seçildim. Meclis üyesi olarak Avrupa Konseyi'nde göreve başladım. Şimdi de milletvekilliği aday adayı oldum" dedi. 

18 yıldır turizmle uğraştığını ve seyahat acentesi sahibi olduğunu belirten Aybar, aday gösterilip seçilmesi halinde turizm ve dış ilişkilerle ilgili konularda gayret sarf edeceğini söyledi. Aybar, Turizm Bakanlığı'nın verdiği belgelere siyasete başlamadan önce sahip olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Öncelikle turizm ile ilgili işlerde çalışmak isterim. Dış ilişkiler bazında son zamanlarda yaptığım görevler nedeniyle de dış ilişkiler konusunda çalışmalarım olacaktır." 

Erken seçim sürecine gelinmesinde CHP'nin Türkiye'nin önünü tıkadığını savunan Aybar, bu tavrı tasvip etmediğini söyledi. Aynı zamanda Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı görevini de yürüten Aybar'ın İstanbul Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı mezunu olduğu öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 11:49:59
Güncelleme :18 Mayıs 2007 Cuma 13:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?