3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Erdoğan’ın doktoru 1’inci sırada!

YÖK, İstanbul Üniversitesi için Köşk’e gidecek üç kişiyi belirledi. YÖK Genel Kurulu dünkü toplantısında, üniversitedeki seçimlerde birinci olan Prof. Dr. Ali Akyüz’ü ikinci sıraya çekti.

Akyüz’ün yerine Başbakan Tayyip Erdoğan’ın aile doktoru ve "Türbana özgürlük bildirisi"nin mimarlarından eski YÖK üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet birinci sıraya getirildi.

Söylet, YÖK Genel Kurulu’nda birinci sıra için yapılan oylamanın ilk turunda toplantıya katılan 19 üyenin 11’inin oyunu aldı.

Akyüz ise ancak dördüncü turda 11 oy alarak ikinci sıraya yerleşti. Prof. Dr. Melih Boydak ise üniversitede olduğu gibi YÖK’ün listesinde de üçüncü sıraya yerleşti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu üç kişiden birini rektör olarak atayacak. Üniversitedeki seçimlerde Ali Akyüz 483 oy, Yunus Söylet 467, Melih Boydak da 365 oy almıştı.

Erdoğan’ın vakıf başkanı

Söylet’in başkanlığını yaptığı Sıcak Yuva Vakfı’nın kurucu üyeleri arasında Başbakan Tayyip Erdoğan da bulunuyor. Söylet, verilen arada, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve üyeler ile birlikte öğle yemeğine katılması dikkat çekti. YÖK’ün bu daveti diğer adaylara da yaptığı, ancak onların kabul etmediği öğrenildi

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 09:31:05
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 09:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?