30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ereğli Demir Çelik 'örnek' gösterildi

Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kapsamında "Sağlık ve güvenlik alanında iyi uygulama örnekleri" ödüllerini verdi.


Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU-OSHA) tarafından düzenlenen 9. Avrupa İyi Uygulama Örnekleri yarışmasında sekiz kurum ve şirket ödüllendirildi. Ödüller, Risk Değerlendirmesine ilişkin Sağlıklı İşyerleri Kampanyası kapsamında verildi. Ödül alan ve övgüye değer bulunan başvurular, işyerlerinde risk değerlendirmesi konusunda iyi sağlık ve güvenlik uygulamalarını teşvik etti. Bu kapsamda basılan kitapçıkta Türkiye'den Ereğli Demir Çelik İşletmesinin de arasında bulunduğu ödül alan iyi uygulama
örneklerine yer verildi.


Avrupa çapında yüzlerce kurum ve şirketin katıldığı yarışmada başarılı olanlar "Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü" kapsamında, Avrupa Birliği dönem başkanı Çek Cumhuriyeti tarafından Prag'da düzenlenen "Avrupa İşyerinde Sağlık ve Güvenlik 21.Yüzyıl Kongresi"nde ödüllerini aldı.


AB Komisyonu İstihdam, Sosyal İşler ve Fırsat Eşitliğinden sorumlu üyesi Vladimir Spidla, "Ödül alan şirketler ve kurumlar hem kazaların azalmasını sağlayarak hem de işyerinde çalışanların sağlığını koruyarak risk değerlendirmesinin teşvik edilmesine inanılmaz bir katkıda bulundular. Bu iyi uygulama örnekleri, uygulamakta olduğumuz AB İşyerinde Sağlık ve Güvenlik Stratejimiz ile paralellik göstermektedir. Bu strateji meslek hastalıklarına yöneliktir ve işyeri kazalarını Avrupa Birliği'nde dörtte bir oranında azaltmayı hedeflemektedir" dedi.


Çek Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Petr Necas risk değerlendirmesinin ekonomi üzerindeki olumlu etkisine değindi. Ödül alan ve övgüye değer bulunan örneklerin de gösterdiği gibi, standartlara uygun risk değerlendirmesinin iş dünyasına sağladığı birçok fayda bulunduğunu belirten Necas, "İşyerlerini daha güvenli ve sağlıklı hale getirmek iş göremezliği ve sigorta masraflarını düşürür ve işçilerin motivasyonunu ve verimliliğini artırır" diye konuştu.


EU-OSHA Başkanı Jukka Takala ise, "İyi Uygulama Ödülleri yarışması için, Avrupa'daki üye ülkelerden, risk değerlendirmesi ile ilgili yüzlerce iyi uygulama örneği toplanmıştır. Ülke bazındaki değerlendirmelerden sonra 50 örnek Avrupa düzeyinde yarışmak üzere Ajansımıza gönderilmiştir. Başarılı bulunan 17 kurum gerçekten de adaylar arasındaki en iyileridir. Ödül alan ve övgüye layık görülenlerin hepsi Sağlıklı İşyerleri Kampanyası'nın mesajlarını bir kez daha vurguladılar. Bu örnekler aslında risk
değerlendirmesinin karmaşık olmadığını, fazlaca bürokrasi gerektirmediğini veya sadece uzmanlar tarafından yerine getirilebilecek bir görev olmadığını göstermektedir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 11:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?