3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Ergenekon davasında 11. duruşma

“Ergenekon” davasının 11. duruşmasına bugün devam ediliyor. Öğle arası verilen davada, iddianamede 2 bin 254'üncü sayfaya gelindi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi(nce yapılan yargılamanın bugünkü duruşmasına, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 44 tutuklu sanık getirildi. Başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay'ın da katıldığı duruşmaya, tutuklu sanıklardan Gazi Güder ve Erkut Ersoy ise gelmedi.

Tutuksuz yargılanan Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Ali Yasak, Güler Kömürcü Öztürk, Kemal Şahin, Mehmet Murat Yücel, Murat Özkan, İsmail Eksik, Ferudun Refik Nuhoğlu, Emin Caner Yiğit, İbrahim Benli, Rafet Arslan ve Zeki Yurdakul Çağman da duruşmada hazır bulundu.

Duruşma, iddianamenin, 66. sıradaki sanık Hüseyin Görüm'ün hukuki durumunun ele alındığı 2112'nci sayfasından itibaren cumhuriyet savcılarınca okunmasıyla devam ediyor.


DURUŞMAYA ÖĞLE ARASI VERİLDİ

“Ergenekon” davasının 11. duruşmasına, öğle arası verildi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın bugünkü duruşmasında, Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından okunan iddianamenin 2 bin 254'üncü sayfasına kadar gelindi.

Duruşmanın öğleden önceki oturumunda, 7 sanığın hukuki durumlarına ilişkin iddianamedeki bölümler okundu.

Mahkeme heyeti, duruşmaya saat 13.15'e kadar ara verdi.

Bu arada, duruşma salonunun genişletilmesi amacıyla bahçede başlayan inşaat çalışmasının devam ettiği ve duvarların tamamlanmak üzere olduğu görüldü.

AA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 12:49:40
Güncelleme :10 Kasım 2008 Pazartesi 13:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?