3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Ergenekon hâkiminin acı günü

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün ablası Hicret Ceylan 77 yaşında hayatını kaybetti. 

Geçirdiği beyin kanaması sonucu felç olan ve önceki gün de yaşamını yitiren Ceylan dün Sarıyer Ali Kethüda Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından Garipçe Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine, dünkü duruşmada heyet başkanlığı yapmayan Şengün'ün yanı sıra İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, hakimler, aralarında Zekeriya Öz'ün de yer aldığı bazı Cumhuriyet Savcıları, ayrıca Ceylan'ın oğlu Sefer Ceylan, yakınları ve akrabaları katıldı.

KIDEMLİ ÜYE BAŞKAN OLDU 

Ergenekon davasının 22. duruşmasına ise Şengün katılmadığı için kıdemli üye hakim Hasan Hüseyin Özese başkanlık yaptı. Ayrıca yedek üyesi Hüsnü Çalmuk'un katılımıyla mahkeme heyeti oluşturuldu. Tutuklu sanık Aydın Yüksek avukatı duruşmada olmadığı için ifade vermeyeceğini belirtince diğer tutuklu sanık işadamı Muzaffer Şenocak'ın sorgusuna geçildi. Şenocak iddianamede kendisine atfedilen suçları kabul etmedi.

Sabah
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 10:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?